Ik ben altijd bezig met nieuwe curryrecepten en deze gehaktballen in currysaus was weer een winnaar. Dit keer heb ik er enkel rijst bij geserveerd, maar ik doe er ook graag naan bij. Aan jou de keuze! Het recept voor de naan staat (nog niet) op mijn website, maar ik heb wel eens een reel gemaakt met het recept erin.

Gehaktballen in currysaus

In dit gerecht gaan relatief weinig ingrediënten. Ik zeg relatief omdat er in een curry altijd best veel ingrediënten gaan. Dit keer valt het mee omdat ik voor de kruiden enkel garam masala en kerriepoeder gebruik. Beide te koop in de supermarkt trouwens!

Verder is de saus een basis van ui, knoflook en tomaat. Dit laat je met wat water sudderen tot alles zacht is, daarna pureer je het tot een gladde saus. Dan doe je er kokosmelk bij en dat is het eigenlijk!

Groenten

Ik had nog spinazie liggen dus ik heb dat door de saus gedaan tot het geslonken was, maar sugarsnaps op peultjes lijken me hier ook heel lekker bij. Sowieso vind ik het altijd lastig om met spinazie aan je dagelijks aangeraden hoeveelheid groenten te komen, dus een extra soort groente erbij is geen overbodige luxe.

Gehaktballen in currysaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gehaktballen in currysaus

Gehaktballen in currysaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 rode ui, geraspt
  • 1/2 rode chili, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kerripoeder
  • peper en zout

Voor de curry

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1.5 el garam masala
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram spinazie
  • 1 el citroensap
  • zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, geraspte rode ui, rode chili, gember, koriander, garam masala, kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed door en maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter. Bak in een koekenpan tot rondom bruin gebakken en praktisch gaar (ze sudderen op het laatst nog door in de saus).
  • Haal uit de pan en zet opzij. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook en tomaat kort aan. Voeg de garam masala en kerriepoeder en het water toe. Laat 5 a 10 minuten pruttelen tot alles zacht is en pureer dan tot een gladde saus met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer door. Voeg nu ook de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng nu de saus verder op smaak met de citroensap en zout.
  • Leg de gehaktballen terug in de saus totdat deze weer warm zijn. Dien op met rijst en als garnering nog wat fijngehakte koriander en rode chili.

Nog meer soorten curry proberen? Kies dan eens voor een halloumi curry.