Geflambeerde kaas

Geflambeerde kaas

Dit gerecht stond op de menukaart van ons favoriete Griekse restaurant. Je kreeg er vers gebakken oregano brood bij en het was altijd zo lekker. Helaas is dit restaurant gesloten dus dan maar thuis maken!

Geflambeerde kaas

Het is niets meer dan gebakken kaas afgeblust met metaxa en dat geflambeerd, maar het ziet er wel spectaculair uit én is dus lekker makkelijk. Misschien vind je het idee van flamberen eng, maar geen zorgen. Houd eventueel een deksel paraat. Worden de vlammen te hoog, leg dan een deksel op de pan. Bij mij duren de vlammen meestal maar een paar seconden, daarna doven ze vanzelf weer.

Schenk de metaxa bij de kaas en kantel de pan vervolgens zo dat de metaxa vlam vat.

Geflambeerde kaas

Geflambeerde kaas
Bereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Porties: 2

Benodigdheden

  • anti aanbak pan

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 150 gram belegen kaas, in blokjes
  • 1 el bloem
  • scheut metaxa

Instructies

  • Verhit olijfolie in een anti aanbak pan.
  • Meng de kaasblokjes in de bloem. Doe in de pan en wanneer de kaas gesmolten is, voeg dan een scheut metaxa toe.
  • Kantel de pan opzij zodat de metaxa vlam vat (wanneer je met inductie kookt kun je een aansteker gebruiken). Wanneer de vlam dooft is het gerecht klaar.
  • Dien op met brood.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish