paksoi met biefstuk

Gebakken paksoi met biefstukreepjes

Dit gerecht is geinspireerd door wat Bart een keer voor zichzelf heeft gemaakt. Hij eet ketogeen en kookt dus geregeld voor zichzelf.

Paksoi

Hele stronken paksoi gaan er hier doorheen. Of in een smoothie, heel lekker trouwens, of geroerbakken. Hij had een avond lamskarbonade gebakken en de paksoi daarin gesmoord. Het was zo lekker dat ik het ook perse een keer wilde maken.

Biefstuk

Snij de biefstuk in dunne reepjes en dat bakken we eerst kort aan zodat het vocht uit de biefstuk gaat. Vervolgens gebruiken we dan vocht onder andere om de pak soi in de bakken.

Gebakken pak choi met biefstukreepjes

Snel en makkelijk

Dit is zo klaar, geen van de ingrediënten hoeft lang te bakken, en de smaak is geweldig.

Chilie olie

Ik heb er nog lekker wat chili olie over mijn gerecht gedaan, maar heb je dit niet in huis kan je ook gewoon wat sambal gebruiken.

Gebakken paksoi met biefstukreepjes

Gebakken paksoi met biefstukreepjes
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 stronken shanghai paksoi
  • 2 biefstukken, in reepjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 tenen knfolook, fijngehakt
  • 1/2 tl gember
  • 1 tl sambal (of chiliolie)
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 tl sesamzaad
  • peper en zout

Instructies

  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit 1 klontje boter in een koekenpan en wanneer de pan heel heet is bak je kort de biefstuk aan. Haal dan direct uit de pan, maar laat zoveel mogelijk vocht in de pan zitten.
  • Verhit nog een klontje boter in dezelfde pan. Snij de paksoi door de helft, of in 4 (dan ben je nog sneller klaar) en bak de paksoi tot deze gaar is. In eerste instantie zullen de bladeren over de pan hangen maar deze zullen snel krimpen en zacht worden.
  • Haal de paksoi uit de pan wanneer deze klaar is en laat dan de pan weer heel heet worden. Doe de biefstuk terug en roerbak nog heel eventjes met de sojasaus, knoflook, gember en salbal. Dien alles op gegarneerd met sesamzaad

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch