Ik ben dol op de Griekse keuken, dus maak ik vaak variaties van gerechten die ik eerder gemaakt heb en lekker vond. Zo ook bij deze garnalen met feta uit de oven.

Garnalen met feta uit de oven

De inspiratie voor dit gerecht is garnalen saganaki, maar dan nog simpeler. Serveer met stokbrood en een fijn dipsausje van frisse Griekse yoghurt of tzatziki en klaar ben je. Meestal als er al genoeg knoflook door een gerecht gaat, dan kies ik voor enkel de Griekse yoghurt.

Wel is het belangrijk om voor dit recept rauwe garnalen te gebruiken, dus de grijze versie en niet de roze gekookte want we gaan het geheel bakken in de oven en gekookte garnalen worden dan super taai. Ik koop meestal deze, die zijn deels gepeld, de kop zit er niet meer op, en het darmkanaal is ook al verwijderd. Ik spoel deze goed af met koud water, tot de garnalen ontdooid zijn en pel ze dan helemaal. Dep ze vervolgens goed droog want natte garnalen bakken niet lekker, dan stoom je ze uiteindelijk meer.

Garnalen met feta uit de oven
Pin recept
Recept afdrukken
3.84 van 6 stemmen

Garnalen met feta uit de oven

Garnalen met feta uit de oven
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 12 rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt en drooggedept
  • 100 gram feta, in grote stukken
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • verse peterselie en dille, fijngehakt
  • optioneel: chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de olie in een ovenschaaltje, voeg de tomaat, knoflook en garnalen toe toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de feta over de garnalen, houd in die grote stukken.
  • Strooi de oregano eroverheen en bak 20 minuten af in de oven tot de garnalen gaar zijn en de tomaat en feta zacht.
  • Garneer met wat verse peterselie en dille en als je dat lekker vindt, wat chilivlokken. Serveer met stokbrood en Griekse yoghurt of tzatziki.