Wat een heerlijk gerecht, deze garnalen in een romige chipotle saus. Ik heb er rijst bij geserveerd, maar ik denk dat dit ook heel lekker is als pastagerecht.

Garnalen in een romige chipotle saus

Voor de chipotle heb ik de diced chipotle van La Morena gebruikt. Ik vind chipotle heerlijk en gebruik het vaker, zoals deze mac and cheese (al heb ik hier meer de adobo saus gebruikt) dus zo’n potje komt bij mij altijd wel op. Voor dit recept heb ik 2 eetlepels gebruikt, maar je kunt minder of meer gebruiken. Chipotle heeft een beetje een rokerige warme hitte, het is niet heel scherp vind ik zelf, dus ik hou er wel van als de smaak wat meer prominent aanwezig is. Ben je minder van het pittige eten, begin dan met een kleine eetlepel en proef dan of je meer wil toevoegen.

Bijgerechten

Ik heb hier een simpele witte rijst met wat fijngehakte koriander bij geserveerd. Niet iedereen is fan van koriander, maar ik vind het heerlijk en het geeft de rijst iets fris. Verder heb ik er komkommer bijgedaan, ook voor dat frisse aspect.

Ik denk dat je hier ook makkelijk een pasta gerecht van kan maken, de saus is super romig dus dat moet goed lukken.

Garnalen in een romige chipotle saus
Garnalen in een romige chipotle saus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Garnalen in een romige chipotle saus

Garnalen in een romige chipotle saus
Bereidingstijd29 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 150 gram rijst
 • 12 grote garnalen
 • 1 el zonnebloemolie
 • 2 el diced chipotle van La Morena (meer of minder mag dus ook)
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 sjalot, fijngesneden
 • 2 tl knoflook, fijngehakt
 • 150 ml kippenbouillon
 • 150 ml slagroom
 • 2 handen spinazie
 • peper en zout
 • verse koriander, naar smaak, fijngehakt
 • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden

Instructies

 • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
 • Maak de garnalen schoon, dep goed droog. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de garnalen, de diced chipotle en komijnpoeder toe en bak 2 minuten aan.
 • Voeg de sjalot en knoflook toe en bak mee tot de sjalot zacht is.
 • Voeg de kippenbouillon en de slagroom toe. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de saus dik genoeg is.
 • Voeg als allerlaatst de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
 • Meng wat fijngehakte koriander met de rijst. Dien de rijst op met de garnalen in saus en de komkommer.