mini galette

Mini galette met perzik

Ik zeg altijd dat ik team hartig ben, maar ik hou ook heel erg van zoet. Ik hou eigenlijk overal van, haha.

Galette

Een galette is zo makkelijk om te maken omdat het open taartjes zijn. Je hebt een rond galettedeeg, legt je vulling in het midden en vouwt de zijkanten naar binnen. Dat is het. Het is snel en makkelijk!

IJs

Ik heb er ijs bij gedaan. Wist je dat dat heel makkelijk is om zelf te maken? Je hebt er geen eens een ijsmachine voor nodig! Klik hier voor het recept. In het recept doe ik er fruit en chocolade doorheen, maar je kunt het simpel houden met enkel wat vanille voor vanilleijs.

Perzik

Mijn vulling naar keuze is dit keer perzik, maar dat kun je makkelijk vervangen voor ander (steen)fruit.

mini galette met perzik

mini galette met perzik
Bereidingstijd1 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 4

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 gram patentbloem
  • 150 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram ijskoud water

Voor de vulling

  • 2 grote perziken
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 ei, losgeklopt

Instructies

  • Meng het bloem met de boter en het suiker en snij met een mes door het deeg totdat je een kruimeldeeg hebt. Voeg dan beetje bij beetje het water toe en kneed totdat je een samenhangend deeg hebt. Wikkel in huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Halveer de perziken en snij in plakjes, maar houd de helften bij elkaar.
  • Rol het deeg uit en snij met behulp van een kom van ongeveer 20 cm 4 cirkels uit.
  • Leg op elke circel een halve in plakjes gesneden perzik. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen.
  • Smeer de randen van het deeg in met losgeklopt ei en verdeel daar de amandelschaafsel overheen. Strooi de suiker over en tussen de perzik.
  • Bak de galettes 20 minuten af of totdat het deeg goudbruin is. Serveer direct, eventueel met een bolletje ijs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish