Een Britse klassieker in een nieuw jasje, fish pie pasta uit de oven. Normaal gesproken wordt dit gemaakt met aardappelpuree, maar ik heb meestal meer zin in pasta dan in aardappel.

Fish pie pasta uit de oven

Ik moet wel zeggen dat mijn fish pie met cheesy aardappelpuree ook echt heerlijk is, maar dit gerecht heeft net wat meer bite. Ik had zelf nog een stuk zalm in de koelkast liggen en doperwten in de vriezer, geen zin in aardappel en zo is dit idee ontstaan. Net als in het originele gerecht maak je aan kaassaus met een roux en daar gaar je kort de vis in. Meng het met al dente gekookte pasta, doe het geheel nog even in de oven en klaar is kees.

Je kunt ook andere stukken vis gebruiken, een combinatie van vis is altijd wel klassiek. Hier heb ik dus zalm en kabeljauw gebruikt, maar garnalen, andere soorten witvis en bijvoorbeeld gekookte mosselen werken ook heel goed. Je kunt daarnaast voor extra groenten ook wat geblancheerde broccoli toevoegen.

Geraspte mozzarella

Wanneer ik het heb over geraspte mozzarella, dan heb ik het altijd over deze zakjes. Deze geraspte mozzarella bevat weinig vocht en is daarom ideaal voor ovengerechten en pizza.

Fish pie pasta uit de oven
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Fish pie pasta uit de oven

Fish pie pasta uit de oven
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

  • 300 gram rigatoni
  • 75 gram boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 100 gram pittig belegen geraspte kaas
  • 2 zalmmoten, in grote blokken gesneden
  • 2 kabeljauw filets, in grote blokken gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 50 gram mozzarella, geraspt
  • peper en zout, verse peterselie, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rigatoni al dente in gezouten water en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de bloem toe en gaar een minuut of 2 mee. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de geraspte belegen kaas toe en meng door tot dit gesmolten is.
  • Voeg de vis toe en laat 3 minuten pruttelen. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Proef goed, dit is de eerste keer dat je peper en zout toevoegt dus je moet alles goed op smaak brengen.
  • Meng de gekookte pasta met de saus, het lijkt nu nog redelijk dun, maar tijdens het bakken in de oven dikt het verder in.
  • Doe in een ovenschaal of een ovenbestendige pan, verdeel de geraspte mozzarella eroverheen en bak 15 minuten af in de oven.
  • Laat 5 minuten rusten, garneer met verse peterselie en indien je dat lekker vindt chilivlokken en dien dan op.