Ik maak er geen geheim van dat ik niet dol ben op aardappelen. Ik vind bloemkoolpuree lekkerder dan de aardappel versie, maar deze variant met feta is niet te versmaden.
Romige puree
Wat je bij dit gerecht wil is dat het romig is. Dit krijg je voor elkaar door een combinatie van melk en boter te gebruiken en daarin je aardappelen fijn te stampen. Vaak gaat er sowieso kaas doorheen, maar dat is meestal of belegen kaas of parmezaan.
Feta
Het ziltige van feta past hier heerlijk bij! Volgende keer doe ik nog wat bosui erdoorheen voor een lichte crunch, maar dit was al fantastisch!
Feta puree
Feta puree
Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
- 150 gram feta
- 30 gram boter
- 200 ml melk
- peper en zout
Instructies
- Kook de aardappelen helemaal gaar en zacht.
- Giet af en voeg de melk en boter hoe. Hou het vuur laag terwijl je de aardappelen fijnstampt. Voeg de feta toe en stamp mee.
- Vind je de puree te dun, laat dan wat inkoken. Te dik, voeg nog wat melk toe.
- Breng op smaak met peper en zout, proef tussendoor. Ondanks de feta hebben aardappelen nog redelijk wat zout nodig. Dien op met een extra klontje boter en wat extra vers gemalen peper.