Ik zelf ben dol op lasagne, alle vormen en maten. Wel heb ik één eis, er moet echt bechamelsaus opzitten. Anders vind ik het gewoon niet compleet.
Lasagne
Vorige keer heb ik in een Italiaans restaurant een witte variant gegeten en dat was heerlijk! Mijn favoriete onderdeel, de bechamelsaus, en daar dan een hele lasagne van! Ook houdt Bart niet echt van tomatensaus dus ik wilde dit perse een keertje thuis maken.
Makkelijk
Het recept van die lasagne die ik in dat Italiaanse restaurant heb gegeten had ik natuurlijk niet, maar ik dacht ‘hoe moeilijk kan het zijn?”. Bechamel en veel kaas en dan komt het wel goed! Ik kan alvast vertellen dat mijn gevoel klopt want wauw, deze lasagne is fantastisch lekker.
De basis
De basis is dus bechamelsaus en kaas, maar om het toch nog een idee van iets gezonds te geven heb ik er ook lekker veel spinazie doorheen gedaan. Je zou de lasagne bladeren zelfs nog kunnen vervangen door bijvoorbeeld pompoen en je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd!
Mozzarella
Voor pasta gebruik ik eigenlijk altijd geraspte mozzarella in plaats van een bol mozzarella. De geraspte variant is droog, net als gewone kaas, en smelt anders dan een bol mozzarella.
Witte lasagne met spinazie
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 1 liter melk
- 200 gram geraspte parmezaanse kaas
- 450 gram diepvries bladspinazie
- 150 gram geraspte mozzarella
- 250 gram verse lasagnebladeren
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de spinazie en druk al het vocht eruit.
- Smelt in een pan de boter en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg
vervolgens de bloem toe en roer dit door. Laat de bloem 2 minuten garen.
Als je dit niet doet blijft je bechamel naar bloem smaken. - Voeg dan in kleine beetjes de melk toe. Blijf tussendoor roeren. Je wil
dat je saus wel lekker dik blijft, ik heb net iets minder dan 1 liter
melk gebruikt. Als je saus wat te dun is, laat dan op het vuur staan
totdat het in ingekookt. - Voeg dan de Parmezaanse kaas aan je saus toe, je spinazie en breng op
smaak met peper en zout. Proef goed, je wil zeker genoeg zout gebruiken
anders is je hele gerecht flauw. - Begin met het opbouwen van je lasagne, eerst een laag saus en dan een laag pasta. Herhaal dit tot alles op is.
- Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en dek af met aluminiumfolie.
- Bak 25 minuten af in de oven (als je gedroogde lasagne bladeren gebruikt dan natuurlijk langer). Haal de laatste 10 minuten de aluminiumfolie eraf zodat de kaas nog een beetje bruin kan worden.
- Laat even 5 minuten rusten voordat je het opdient.
Kathleen zegt:
Gisteren dit recept uitgeprobeerd. Heel lekker.
foodfromclaudnine zegt:
Hi Kathleen, wat leuk om te horen. Dankjewel voor het doorgeven!