In Amerika is het super populair, een breakfast burrito of eentje voor de lunch. In het ontbijt variant zit vaak ei, in de lunch variant vaak rijst. In mijn variant zit enkel kip en groenten, en natuurlijk kaas om alles lekker samen te plakken. Sowieso ben ik dol op alles dat Tex Mex is. Zo heb ik onlangs deze (vegan) Tex Mex burger gemaakt.

Burrito

Je neemt hiervoor een tortilla, verwarmt deze. Dan vul je ‘m, sla de zijkanten naar binnen en rol dan op. De grootste ‘fout’ is de tortilla te vol stoppen, dan kan je ‘m niet meer oprollen.

Tortilla

Wist je trouwens dat zelf tortilla’s maken heel makkelijk is? Het recept staat in mijn kookboek, Vers Deeg. Samen met onder andere heerlijke pulled chicken enchilladas en een spinazie garnalen dip die verslavend lekker is.

Tex Mex burrito

Tex Mex burrito
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 150 gram mais
  • 3 grote tortilla's
  • 120 gram geraspte chedder
  • 3 bladeren ijsbergsla
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 3 el creme fraiche

Voor de taco kruiden

  • 2 tl komijnpoeder
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uipoeder

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paprika voor 5 minuten, totdat het wat zachter begint te worden. Voeg de kipfilet en de taco kruiden toe en bak totdat de kip gaar is. Voeg dan de mais toe en laat dit nog even meebakken totdat alles warm is.
  • Verdeel 40 gram cheddar over een tortilla en warm deze op (in de magnetron of een koekenpan met deksel, op laag vuur zodat de tortilla niet hard bakt) tot de kaas gesmolten is.
  • Leg dan een blad ijsbergsla op de kaas, verdeel je vulling over het midden. Leg wat avocado erbij en creme fraiche. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan op.
  • Je kunt de burrito in folie op papier wikkelen zodat je het netjes kunt eten. Dien direct op.