Seattle style hotdogs en corndogs

Corndogs, deze typisch Amerikaanse snack heb ik al zo vaak in films voorbij zien komen en nooit had ik het idee dat ik dit lekker zou vinden. Nu mocht weer een aantal producten van Maxima Kitchen Equipment proberen waaronder hun hotdog/corndog apparaat. Eindelijk kon ik de fameuze corndog proberen! En ik moet heel eerlijk toegeven, het is zoveel lekkerder dan verwacht!

Corndogs

De naam zegt het al, dit is een hotdog met een beslag laag van o.a. maismeel. Traditioneel wordt de hotdog in het beslag gedoopt en daarna gaat het de frituur in. Dit is een iets gezondere variant want we gebruiken hier geen vet.

Hotdog

Voor de hotdogs hou ik het klassieke Seattle style recept aan. Ik weet niet of je ermee bekend bent? Het is gekarameliseerde ui, bbq saus, jalapeno en… roomkaas. Ja! De roomkaas is in combinatie met de pittige jalapeno en bbq saus héél erg lekker. Je smeert je broodje in met de roomkaas, dan gaat de hotdog erin, vervolgens beleg je het met gekarameliseerde ui, dan de bbq saus en als laatste garneer je met jalapeno.

Corndogs

cooking time15 min
total cooking time15 min
servings: 6

Necessities

  • corndog/hotdog wafelwijzer

Ingredients

  • 100 grams flour
  • 100 grams maismeel
  • 150 ml milk
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1 egg, raw
  • 6 hotdogs
  • 6 satéprikkers

Instructions

  • Verwarm het wafelijzer op 180 graden voor.
  • Meng in een hoge kom de bloem met de maismeel, de melk, hetbakpoeder, de zout en het ei en klop door totdat je een stevig en dik beslaghebt.
  • Rijg de hotdogs aan een sateprikker.
  • Giet een laag beslag in de wafelijzer, leg de hotdog hierinen giet vervolgens nog wat extra beslag eroverheen.
  • Bak 5 minuten, dien vervolgens op met mosterd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish