Ik hoor je gewoon denken, ugh penne met spinazie en zalm. Dat kennen we ondertussen wel, toch. Ja, maar toch is dit net iets anders. Deze pasta is echt bizar romig en heel erg smaakvol. Een ander recept dat ook spinazie en zalm is, is deze spaghetti, maar dit is met een geitenkaassaus. Weer iets heel anders!

Penne

Gebruik het liefst een holle pasta waar de saus lekker in kan. Ik ben normaal altijd van de spaghetti, maar penne werkt hier super, de saus gaat erin zitten en dat maakt de smaakervaring helemaal top.

penne met spinazie en zalm

Ik meng alles in 1 pan, doe er gekookte pasta bij, kaas eroverheen en vervolgens bak je het nog even af in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is. De saus is best dun wanneer je de penne erdoorheen mengt, maar in de oven kookt dat nog wat in. Geen zorgen dus. Je wilt juist niet een dikke saus voordat het de oven in gaat want dan komt het er droog uit.

Gerookte zalm

Ik gebruik gerookte zalm voor dit gerecht, maar het kookt nog wel een tijdje mee in de saus dus de zalm gaat op die manier nog verder. Ik vind dat heerlijk, gegaarde gerookte zalm.

Opwarmen

Wanneer je leftovers hebt en je wilt het opwarmen, doe dit dan niet in de magnetron. Ik herhaal, NIET IN DE MAGNETRON. Zet een pan op het vuur met een laag water en verwarm hier de pasta in op. De pasta warmt op terwijl het water inkookt en de saus weer romig maakt.

penne met spinazie en zalm
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige penne met spinazie en zalm

Romige penne met spinazie en zalm
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 flinke porties

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml kipbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 100 gram gerookte zalm, in snippers gesneden
  • 50 gram belegen geraspte kaas
  • 1 tl chili vlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Verwarm een pan met gezouten water en kook hierin de pasta al dente.
  • Verwarm intussen in een koekenpan de roomkaas met de bouillon, roer door. Wanneer alle klontjes weg zijn voeg dan de knoflook, zalm en de spinazie toe.
  • Roer door terwijl de spinazie slinkt en laat vervolgens pruttelen terwijl de pasta kookt.
  • De saus moet nog redelijk dun zijn, ongeveer de dikte van ongeklopte slagroom, voeg dan de pasta toe en roer alles door. Breng op smaak met chili vlokken, peper en zout.
  • Indien je een ovenbestendige pan hebt, verdeel dan de kaas over de pasta (zo niet, doe alles eerst in een ovenschaal) en bak de pasta 10 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  • Dien direct op.