• Spaghetti mosselen

    Spaghetti with mussels

    Bart loves them. I do as well but I'm full rather quickly. I prefer to eat the bread it's served with more. So when I wanted to make mussels for dinner I figured I would make something else for myself. It's an easy dish but packed with flavour. I use white wine in the sauce and a tip: make sure you use good wine that you would also serve with your meal. If you don;t want to drink it, you shouldn't cook with it.

  • Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus

    Chicken stuffed with mozzarella in a creamy bell pepper sauce

    It's a mouthful, this title! My husband really wants to eat lowcarb again and despite bell pepper being a vegetable with relatively a lot of carbs this is an ideal lowcarb meal. I only use 2 bell peppers for the entire sauce. So you have to grill the bell peppers firt or, just like I did, use a jar of grilled bell peppers. I drain them and blend them with some herbs into a sauce.

  • witte chocolade macadamia cookie

    White chocolate macadamia cookies

    We can buy these at our local supermarket and they are the best! Although, homemade is better because these are fresh. After you've tasted these you'll notice how stale the supermarket ones are.

  • gegrilde harissa kip

    Gegrilde kip met harissa marinade

    Bart is dol op kip, in welke variant dan ook. Ik ben kieskeurig, ik lust het alleen wanneer het velletje echt goed krokant is gebakken zoals op een bbq. Helaas heb ik geen bbq, ook geen tuin of balkon dus ik moest improviseren. Harissa kip Harissa is een fantastische pittige saus, het recept staat hier. Mijn zelfgemaakte is wat pittiger…

  • Turkse eieren met yoghurt en harissa

    Turkse eieren met yoghurt en harissa

    Dit is eigenlijk een beetje een samenvoegsel van verschillende recepten, maar dit is zo vreselijk lekker dat het ook z’n eigen recept verdient. Eieren en yoghurt Misschien een beetje een vreemde combinatie, maar de warme eieren met de koude yoghurt is heel lekker. Tevens is de yoghurt een fijne verkoeling na de pittige harissa. Harissa Dit is echt een van…

  • gepocheerd ei

    Gepocheerd ei

    Het is voor veel mensen iets dat ze liever niet doen, een gepocheerd ei maken. Ik ben hier om je te vertellen dat je er niet bang voor hoeft te zijn en dat je de trucjes zoals een speciale eier pocheer bakje ook links kan laten liggen, Gepocheerd Pocheren is het gaarmaken van voedsel in weinig vocht. Meestal denken we…

  • scones

    Scones with gruyere and scallion

    I love sweet scones but sometimes you need something savory. These will tick all the boxes. So, I made these with gryere and scallion but you can use cheddar or add bacon. I served them with just some butter but how about with an omelet? Chili jam is also lovely with these.

  • vis florentine

    Fish florentine

    Oh mijjn god jongens, dit is zo’n lekker licht gerechtje! Vroeger aten wij heel vaak vis florentine uit een pakje, je weet wel die diepvries variant. Mijn moeder vond het namelijk heerlijk! Dan maakten we er extra spinazie bij en aardappelpuree. Florentine Tegenwoordig eet ik bijna niets meer uit pakjes, maar het leek me een lekker en makkelijk gerechtje om…

  • pasta pesto

    Pasta Pesto

    Pasta pesto is ook weer zo’n gerecht dat ik heel vaak eet. Grappig weetje, dit is het eerste gerecht dat Bart ooit voor me gekookt heeft. Ik vond het zo lekker dat ik het vaker ben gaan maken en het recept best wat aangepast heb, haha. Pesto Pesto kun je makkelijk zelf maken, kijk hier voor het recept. Snel en…

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish