IJsthee met rozemarijn-honing

IJsthee met rozemarijn-honing

Bij ijsthee moest ik jarenlang denken aan die pakken héle zoete dranken. Voor mij was dat ijsthee. Dat je het zelf kunt maken met échte thee, dat kwam niet eens in me op.

Tegenwoordig drink ik dat soort drankjes niet meer, maar zelf ijsthee maken doe ik dan weer wel heel graag.

IJSthee: Iced tea versus sweet tea

Je kunt dus een helemaal ongezoete ijsthee maken, maar ondanks dat het voor mij niet zo misselijk zoet hoeft vind ik een beetje zoetigheid toch wel lekker.

In Amerika noemen ze dit trouwens sweet tea, de iced tea is helemaal ongezoet. Niet dat je schrikt als je dat een keer bestelt en je verwacht een zoet drankje.

Rozemarijn-honing

Ik heb mijn ijsthee gezoet met een rozemarijn-honing. De honing breng je met wat water en rozemarijn aan de kook waardoor je een heerlijke siroop maakt die smaakt naar, het kan ook niet anders, rozemarijn en honing.

Dit geeft net wat meer diepte aan dit drankje. Ook serveer ik mijn ijsthee met citroen en extra rozemarijn. Wanneer je gasten hebt kun je de rozemarijn aansteken voordat je het opdient. De geur die vrij komt hierdoor is geweldig. Dit is een trucje dat ik heb geleerd in mijn favoriete cocktailbar.

Honeybush mango lemon

Mijn theekeuze voor deze ijsthee is de Honeybush mango lemon. Deze heeft geen theïne waardoor je ook geen bittere ijsthee krijgt. Verder werkt de aanwezige mango smaak en geur heel erg goed met de citroen en de rozemarijn. Ik gebruik altijd tea filters met dit soort losse thee, dan heb je verder geen zeefje nodig.

IJsthee met rozemarijn-honing

IJstheemet rozemarijn-honing
cooking time10 min
total cooking time10 min
servings: 1 liter

Ingredients

  • 50 ml honey
  • 50 ml water
  • 5 takjes rozemarijn
  • 50 grams honeybush mango lemon
  • 1 liter boiling water
  • ice cubes

Instructions

  • Breng de honing met de 50 ml water aan de kook, voeg de rozemarijntoe en laat vervolgens 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Laat de thee in theefilters 4 minuten trekken in het kokende water. Voeg nu ook de siroop die we zojuist gemaakt hebben toe.
  • Vul een kan met ijsblokjes en schenk de thee hier overheen. Laat in de koelkast afkoelen en serveer dan met extra ijs, een schijfje citroen en een takje rozemarijn.

Dit is een samenwerking met Simon Lévelt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish