Bart is dol op kip, in welke variant dan ook. Ik ben kieskeurig, ik lust het alleen wanneer het velletje echt goed krokant is gebakken zoals op een bbq.

Helaas heb ik geen bbq, ook geen tuin of balkon dus ik moest improviseren.

Harissa kip

Harissa is een fantastische pittige saus, het recept staat hier. Mijn zelfgemaakte is wat pittiger dan de milde variant die in de supermarkt ligt dus ik heb mijn marinade iets verdunt door er yoghurt bij te doen.

gegrilde kip

Bbq – oven

Terwijl de kip lag te marineren heb ik de oven voorverwarmd tot 220 graden. Ik heb een bakplaat bekleed met aluminium folie, dat helpt het schoonmaken en ik heb het rooster erboven gedaan. Nadat de oven goed voorverwarmd is heb ik de kip direct op het rooster gelegd en zo’n 30 a 40 minuten gebakken (afhankelijk van wat voor kip je gebruikt natuurlijk). Daarna heb ik de kip omgedraaid en de grill aangezet totdat ze lekker krokant waren.

Dien de kip op met yoghurt voor de mensen die het alsnog te pittig vinden. Lekker met een Griekse salade bijvoorbeeld.

Gegrilde kip met harissa marinade

Gegrilde kip met harissa marinade
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 2 (a 3) personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipdrumsticks
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 2 el harissa
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Meng de yoghurt met de harissa en citroensap en laat hier de kip in marineren. Hoe langer hoe beter, maar doe dit minimaal 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor tot 220 graden
  • Bedek een bakplaat met aluminium folie om het druipende vet op te vangen. Leg de kip direct op een rooster en plaats deze boven de bakplaat. Bak de kip zo'n 30 a 40 minuten af (tot gaar).
  • Draai de kip om, zet de gril aan en bak nog even totdat de kip lekker krokant is.
  • Dien op met een yoghurt dip voor als het nog te pittig is, je kunt er ook extra harissa bij serveren