DanDan noodles

Mijn versie van DanDan noodels

Ik was al even geïnteresseerd in DanDan noodles dus ben ik op zoek gegaan naar een recept. Ik ben uitgekomen bij this recipe.. Het was heerlijk, wel echt heel pittig haha. Hierna heb ik een paar aanpassingen gedaan waardoor ik op mijn recept ben uitgekomen. Het is daardoor niet meer het originele recept, maar daarom noem ik dit ook ‘mijn versie’.

DanDan noodles

Deze noodles komen uit Szechuan en net als heel veel uit die regio is dit dus behoorlijk pittig. Echt, kun je niet zo goed tegen pit, maak dit dan niet. Ik moest halverwege even pauzeren, wat water drinken en mijn neus snuiten, haha. Qua noodles kun je vanalles gebruiken, al vind ik iets dikkere noodles het lekkerst. Ik heb gewone tarwe woknoodles gebruikt.

Je kunt de pittigheid wel iets bepalen want je vult je bord of kom eerst met de saus, dan de noodles en groenten en als laatste het gehakt, de pinda’s en bosui. Dan meng je op je bord alles door elkaar. Verder dun ik de saus ook nog een beetje uit doordat ik wat van het kookvocht erbij doe.

Bezoekje aan de toko

Zoals je straks in de ingrediëntenlijst kunt zien moet je wel even langs de toko voor de geroosterde sesampasta (heeft een diepere smaak dan tahini dus zou dat niet vervangen), voor donkere sojasaus (is zoeter dan gewone sojasaus dus ook niet te vervangen), Szechuanpeper (zou je misschien ook in de supermarkt kunnen krijgen) en chili olie (dit is in mijn supermarkt te koop en dit kan je ook makkelijk zelf maken).

DanDan noodles

DanDan noodles

DanDan noodles
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 3 personen

Ingredients

voor het gehakt

  • 250 grams ground beef
  • 1/2 teaspoon 5 spice (te koop in de supermarkt)
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 2 tablespoon donkere sojasaus (te koop bij de toko)

For the sauce

  • 2 tablespoon geroosterde sesampasta (te koop bij de toko)
  • 1/2 teaspoon 5 spice
  • 1/2 teaspoon szechuanpeper, fijngemalen
  • 2 tablespoon donkere sojasaus
  • 2 tablespoon Soy sauce
  • 3 tablespoon chili olie (te koop bij de toko)
  • 2 teaspoon sugar

Voor de rest

  • 225 grams noodles
  • 3 stronken pak choi
  • 1 scallions, sliced in rings
  • handfull ongezouten pinda's, fijngehakt

Instructions

  • Rol het vlees op hoog vuur totdat al het vocht verdampt is en het vlees bruin en heel fijn is. Voeg de 5 spice, de knoflook en de donkere sojasaus toe en bak verder tot het vlees donkerbruin is.
  • Verhit intussen een pan met water en voeg de noodles toe. Kook zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg in de laatste 2 minuten de pak choi toe om dit te blancheren.
  • Maak intussen de saus door al die ingrediënten te mengen in een apart kommetje. Voeg nog een juslepel kookvocht toe en meng goed.
  • Verdeel de saus over 3 kommen of borden, leg hier de gekookte noodles op, leg de pak choi naast de noodles, verdeel het gehakt over de noodles en garneer als laatste met bosui en de pinda's. Meng op je bord alles door elkaar.

2 Comments

  • Saskia Boven

    Wat een heerlijkheid dit
    Mijn man komt voor zijn werk regelmatig in China en is enorm blij met dit gerecht. Smaakt echt naar China zegt hij.
    Dit gaat vaker op tafel komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish