Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Dit zijn de lekkerste pancakes die ik ooit heb gegeten, there I said it!

Dikke, fluffy pancakes

Meestal vind ik pancakes een beetje aan de droge kant en snap ik de hype niet zo, maar deze..wauw!

Het recept heb ik van een Amerikaanse website geplukt, want wie weet beter hoe je american pancakes maakt dan de Americans!

Wat zo lekker is aan deze pancakes is dat er banaan doorheen gaat, dat zorgt ervoor dat ze enorm fluffy blijven. En de citroenrasp geeft net genoeg zuur als tegenhanger voor het zoet in en op de pannenkoekjes. Heerlijk!

Cheatmeal

Dit is natuurlijk niet een gezond ontbijtje, maar zo af en toe moet dit kunnen vind ik. Zeker met nog wat nutella erbij vind ik dit ontbijtje de caloriën meer dan waard!

Ingrediënten

  • 110 gram bloem
  • 1 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 3 el creme fraiche
  • 90 ml melk
  • 1 ei
  • 1 el vanille essence
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 banaan in blokjes gesneden
  • Boter

Bereidingswijze

1. Meng alle natte ingrediënten, dus de melk, creme fraiche, ei en vanille essence.

2. Voeg dan de droge ingrediënten toe, suiker, bakpoeder, zout, citroenrasp en bloem. Klop dit goed door met een garde.

3. Voeg als laatste de banaan toe en roer door met een lepel.

4. Verhit elke keer watboter in een koekenpan en bak op laag-medium vuur de pannekoekjes aan beide kante mooi bruin.

5. Serveer met extra banaan en nutella. Of banaan en agavesiroop en walnoten. Your pick!

Enjoy!