• gegrilde harissa kip

    Gegrilde kip met harissa marinade

    Bart is dol op kip, in welke variant dan ook. Ik ben kieskeurig, ik lust het alleen wanneer het velletje echt goed krokant is gebakken zoals op een bbq. Helaas heb ik geen bbq, ook geen tuin of balkon dus ik moest improviseren. Harissa kip Harissa is een fantastische pittige saus, het recept staat hier. Mijn zelfgemaakte is wat pittiger…

  • Turkse eieren met yoghurt en harissa

    Turkse eieren met yoghurt en harissa

    Dit is eigenlijk een beetje een samenvoegsel van verschillende recepten, maar dit is zo vreselijk lekker dat het ook z’n eigen recept verdient. Eieren en yoghurt Misschien een beetje een vreemde combinatie, maar de warme eieren met de koude yoghurt is heel lekker. Tevens is de yoghurt een fijne verkoeling na de pittige harissa. Harissa Dit is echt een van…

  • gepocheerd ei

    Gepocheerd ei

    Het is voor veel mensen iets dat ze liever niet doen, een gepocheerd ei maken. Ik ben hier om je te vertellen dat je er niet bang voor hoeft te zijn en dat je de trucjes zoals een speciale eier pocheer bakje ook links kan laten liggen, Gepocheerd Pocheren is het gaarmaken van voedsel in weinig vocht. Meestal denken we…

  • scones

    Scones with gruyere and scallion

    I love sweet scones but sometimes you need something savory. These will tick all the boxes. So, I made these with gryere and scallion but you can use cheddar or add bacon. I served them with just some butter but how about with an omelet? Chili jam is also lovely with these.

  • vis florentine

    Vis florentine

    Oh mijjn god jongens, dit is zo’n lekker licht gerechtje! Vroeger aten wij heel vaak vis florentine uit een pakje, je weet wel die diepvries variant. Mijn moeder vond het namelijk heerlijk! Dan maakten we er extra spinazie bij en aardappelpuree. Florentine Tegenwoordig eet ik bijna niets meer uit pakjes, maar het leek me een lekker en makkelijk gerechtje om…

  • pasta pesto

    Pasta Pesto

    This is a dish I make all the time. It's easy, quick and delicious! You could make this with homemade pasta, although I usually buy the supermarket spaghetti because I always make this after work and I don't feel like making my own pasta. If you want to though,you can find the recipe over here..

  • biefstuk met pepersaus

    Peppersauce

    When I showed my sister this picture she said 'remember way back when, when yo used to sleepover and I made us steak with peppersauce?' Hell yes, it was my favourite thing in the world! I can't count the times I made that, always with the peppersauce out of a packet though. I now make this with baked oven potatoes, I prefer that over the fries we had in the past

  • gyoza

    Gyoza

    I had to make this loads of time before I got it right. It's really not thát complicated but the folding part does take some practise. You can also buy premade gyoza sheets but I just love making everything myself. You start with the dough, let this rest for an hour so the gluten can relax. This makes it easier to roll it out. I use a pasta machine for that. With a round cookie cutter I cut perfect gyoza sheets.

  • taco's met krokante kip

    Taco’s met krokante kip

    Vaak maak ik fajita’s maar verandering van spijs doet eten, toch? Krokante kip Dit gerecht is zo simpel maar zo smakelijk. Ik serveer de krokante kip op een taco met een simpele koolsla, gepekelde rode ui, jalapeno en je kunt er ook nog wat creme fraiche bij doen. Taco’s Mijn truc voor lekkere taco’s is ze niet op te warmen…

  • gepekelde rode ui

    Gepekelde rode ui

    Dit is zo makkelijk en heerlijk op een taco, zoals deze met krokante kip. Ook in een salade is het heerlijk. Gepekelde groenten Je kunt natuurlijk ook komkommer pekelen. Leef je uit! Rode ui is naast dat het heerlijk is ook nog eens prachtig dus vandaar dat ik nu hiervoor heb gekozen.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish