• groene curry soep

    Groene currysoep

    Currysoep is een heerlijke manier om lekker veel groenten te eten. Je kan het vullen met vlees/vis en/of noodels. Ik heb hier gekozen voor een vulling van pak choi en broccoli en geserveerd met glasnoodels en bief reepjes. Curry pasta Dit is een van de weinige dingen die ik niet zelf maak. Ik koop altijd de curry pasta’s van Blue…

  • Mama Makan

    Ik was uitgenodigd om de nieuwe Bottomless brunch van Mama Makan te proberen! Daar zeg ik geen nee tegen! Mama Makan zit in het Hyatt Hotel in Amsterdam, heel toevallig bij ons om te hoek. Toen Mama Makan open ging in 2017 wilde we er eigenlijk al snel naartoe, maar deze recensie hield ons tegen. Dit was dus een mooie…

  • zuurdesembrood

    Zuurdesemstarter en zuurdesembrood

    Edit: Dit is een ge-update versie van het oude recept. De eerste keer dat ik zuurdesem maakte was voor een challenge, ondertussen heb ik al heel wat broodjes gebakken dus het was tijd voor een nieuw recept! Ik heb namelijk gemerkt dat het al snel goed is en door kleine veranderingen je brood perfect kan worden. Zuurdesem is veel meer…

  • broodje kip masala

    Broodje Surinaamse kip masala

    Van Jen van Surinaams koken met Jen kreeg ik een potje masala kruiden samen met haar kookboek! Ik wilde eigenlijk heel graag roti maken, maar dan ook zelf te platen. Door tijdgebrek is dat er helaas nog niet van gekomen, maar dit broodje was ook heerlijk! Wit bolletje Ik heb de kip op mijn zelfgemaakte witte bolletjes gedaan, maar het…

  • keto

    Keto dieet

    Ik deelde op mijn instagram stories dat Bart sinds kort weer het keto dieet volgt en ik kreeg zoveel vragen! Of hij last heeft gehad van de keto flu, hoeveel en hoe snel hij is afgevallen maar vooral ‘welk boek volgt hij?’. Nu zijn er geloof ik duizend boeken over geschreven met veel ook tegenstrijdige informatie dus het leek me…

  • Pittige Indonesische eieren

    Sambal goreng telor (spicy Indonesian eggs)

    We dutch people love Indonesian food. How ever awful our colonial past is, we've got some great food from it! After an influx of Indonesian people, their food almost feels Dutch to me. It's just so ingrained in our eating culture. Make rendang to go with it together with Sajoer green beans and bami.

  • Indonesische bami

    Indonesische bami

    Wanneer je een rijsttafel maakt is gewone witte rijst natuurlijk lekker, maar er gaat niets boven een bami. Vind ik dan! Bami Deze is iets anders dan normaal omdat ik deze altijd met veel bijgerechten zoals sajoer boontjes, pittige eieren en rendang maak. Ik doe hier dus niet ook nog eens vlees doorheen. Je zou dit kunnen beschouwen als een…

  • champignonsoep

    Mushroom soup

    We used to eat mushroom soup all the time when I was younger but that was a more mild variety. I've now developed a taste for more outspoken food.

  • bloemkoolpuree met gegrilde groenten, garnalen en pesto

    Cauliflower puree

    During the week I try to eat as much lowvarb as possible. It can be quite tricky because you're so used to eating carbs during your meal. Cauliflower puree I love to make a cauliflower puree. I actually like this more that the regular puree if I'm being honest, not much of a contest...I don't really like potatoes. Also, I put cheese and creme fraiche in this puree.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish