• broccoli cheddar soep

    Broccoli cheddar soep

    Denk niet ‘dit is een soep dus het is vast gezond’. Nee, dit is een comfortsoep en hij vult héél erg doordat er én veel cheddar doorheen gaat en koffiemelk. Koffiemelk Ja, dat klopt. Koffiemelk heeft een veel hoger vetpercentage dan gewone melk en dat zorgt ervoor dat de cheddar goed smelt in plaats van dat je kaasstrengen houdt. Je…

  • sofine sochicken

    Crispy SoChicken wraps met pindasaus

    Zoals jullie allemaal weten ben ik niet vegan of vegetarisch. Dat neemt niet weg dat ik wel bewust bezig ben met eten. Ik koop al mijn vlees en zuivel lokaal en van lokale boerderijen en bij vis let ik er altijd op dat dit duurzaam is gevangen. Toen ik een paar weken terug van SoFine een mailtje kreeg met de…

  • mini galette

    Mini galette met perzik

    Ik zeg altijd dat ik team hartig ben, maar ik hou ook heel erg van zoet. Ik hou eigenlijk overal van, haha. Galette Een galette is zo makkelijk om te maken omdat het open taartjes zijn. Je hebt een rond galettedeeg, legt je vulling in het midden en vouwt de zijkanten naar binnen. Dat is het. Het is snel en…

  • Katsu curry

    Katsu Curry

    I love curry but I always bought a curry paste because I found it so hard to make that deep and full flavour myself. I saw this in Pinterest and it looked amazing! The crispy curry serve with a thick sauce and rice. I love crispy chicken but I never had in combined with curry so I wanted to try it.

  • Pappardelle met stoovlees

    Pappardelle met stoofvlees

    Ik ben dol op pasta gerechten, favoriet hier is de cacio e pepe of de spaghetti met garnalen, maar dit keer wilde ik even wat anders. Pappardelle met stoofvlees! Dit komt ook doordat Bart koolhydraatarm eet en ik stoofvlees voor ons beiden kon maken, alleen deed ik voor hem er bloemkoolpuree bij. Pappardelle Je kunt dit vers in de supermarkt…

  • Martinez met Boomsma Vat Gerijpte Genever 10 jaar

    Martinez met Boomsma Vat Gerijpte Genever 10 jaar

    Het is geen geheim Bart en ik dol zijn op sterke drank. Wij hebben thuis een bar staan met daarop de open flessen whisky, rum en jenever. Daarnaast hebben we nog een opslagplek met alle dichte flessen whisky, rum en jenever die uiteindelijk wel een keertje open gaan. Genever Genever is een oudhollands product, gedistilleerde moutwijn met de jeneverbes als…

  • Krokante kokos garnalen

    Krokante kokos garnalen

    Dit gerecht is ontstaan nadat ik deze kipvingers heb gemaakt. Ik had zin in garnalen en wilde ze net als de kipvingers lekker krokant maken. Nu heb ik geregeld de combinatie garnaal en kokos voorbij zien komen dus met die combi ben ik aan de slag gegaan. Garnalen Koop voor dit gerecht rauwe garnalen, diepvries is prima. Ontdooi de garnalen…

  • bifteki salade

    Bifteki

    Bifteki komt normaal gesproken niet in kleine gehaktballen, ze worden normaal als ovale burgers geserveerd. Bifteki Soms wordt de bifteki gevuld met feta, zo lekker. Dan heet het bifteki gemisto. Als je ooit een keer in Griekenland bent en er staat iets van gemisto op de kaart, neem dat. Hemels. Jammer genoeg zie je het niet zoveel in Nederlandse Griekse…

  • kookboek vers deeg

    Mijn kookboek ligt in de winkels!

    Het is eindelijk zover! Mijn kookboek ligt vanaf vandaag in de winkel en bij de mensen die het hebben gepre-ordered wordt ie vandaag bezorgd. Zo vreselijk spannend! Zelf kan ik natuurlijk niet objectief ernaar kijken, maar ik vind het prachtig geworden. Ik ben zo blij met de recepten en de fotografie en de vormgever heeft er een prachtig geheel van…

  • Quiche met tomaat en geitenkaas

    Quiche with tomato and goat cheese

    I used to make this all the time the even easier way on a sheetpan with crumbled goat cheese and tomato on top. I wanted to make an actual quiche this time, with a thicker filling. Use a soft goat cheese and mix it with ricotta and herbs, that's the first layer. The second layer is tomato obviously.

en_USEnglish
en_USEnglish nl_NLDutch