• Bao buns met speklap

    Bao buns met gepaneerde speklap

    Dit is één van mijn vaders lievelingsrecepten maar dan in een iets hipper jasje. Hij maakt met veel liefde altijd een broodje speklap. Dit is dan een wit puntje, een gepaneerde en gefrituurde speklap, pindasaus en andalouse saus. Speklap Het paneren geeft echt net iets bijzonders aan de hele ervaring. Ook zou je niet denken dat ze het nodig hebben…

  • bao buns

    Bao buns

    Je kan bao buns uiteraard kant en klaar bij de toko kopen, maar ik heb meestal geen zin om boodschappen in meerdere winkels te moeten doen en maak het daarom altijd zelf. Een hele rare vorm van luiheid. Bao buns benodigdheden Je hebt niet veel bijzonders nodig, maar wat je wel écht nodig hebt is een stoommandje. Ik heb er…

  • kip sate

    Kip saté

    Het allerlekkerst vind ik sate gambing, van geit, maar geit is niet altijd even makkelijk te vinden dus dan maak ik voor het gemak maar gewoon kip saté. Saté Dit gerecht komt van origine uit Indonesië en daarom is dit ook een heel populair gerecht in Nederland. Sowieso de hele Indonesische keuken. Op een originele saté, of satay zitten meestal…

  • satesaus

    Satésaus – pindasaus

    Ik ben bezig met het maken van basis recepten. Dit zijn echt van die dingen die ik geregeld eet, maar waar ik dan iedere keer van vergeet een recept uit te schrijven. Dus afgelopen weekend wilde ik perse weer pindasaus maken om het te kunnen fotograferen zodat ik het eindelijk op mijn website kon zetten! Bart was vooral heel blij…

  • Lowcarb amandelmeel pancakes

    Koolhydraatarme amandelmeel pancakes

    Ik heb een paar heerlijke pancake recepten online staan, zoals deze American pancakes met karnemelk, maar Bart eet nu koolhydraatarm dus hij mag deze niet. Amandelmeel pancakes Deze worden dus gemaakt met amandel. Dat zorgt ervoor dat ze veel voedzamer zijn dan gewone pancakes en veel meer vullen want meer kcal. Ook heeft amandelmeel een korrelige structuur dus dat hou…

  • Watermeloen salade

    Watermeloen salade

    De laatste tijd ben ik óf heel ingewikkeld aan het koken óf ik maak de meest simpele dingen. Watermeloen salade Zo ook deze salade. Super lekker, maar hier zat ik ook te twijfelen of ik er een recept van moet maken want het is super simpel! Ondanks dat ik het ook super lekker dus ik wilde deze graag op mijn…

  • zuurdesem Q&A

    Zuurdesem: Q&A

    Iedereen is nu aan het bakken geslagen! Dat merk je doordat gist overal uitverkocht is én ik krijg superveel vragen over zuurdesem. Zuurdesem Nu staat al best veel in het basis recept zuurdesem brood uitgelegd, maar het is een heel verhaal en ik snap dat je door de bomen het bos niet meer ziet dus hier heb ik een handig…

  • pretzels

    Pretzels

    De challenge van de maand maart was Pretzels! Het duurde iets langer dan normaal omdat ik eerst nergens bloem kon kopen en daarna was een tijdje gist uitverkocht. Uiteindelijk heb ik gist gevonden bij de lokale molen, maar daar hadden we alleen verse gist ipv gedroogde, maar dat maakt natuurlijk niet uit verder. Verse gist Kan jij ook alleen verse…

  • camera instellingen

    Diafragma, sluitertijd en ISO waarde; camera instellingen

    Wanneer je begint met fotografie dan zal je je al snel met deze termen bezig houden. Tenzij je op de automatische stand fotografeert, maar dat raad ik zeker niet aan! Instellingen camera Om mijn verhaal duidelijker te maken heb ik voorbeelden gemaakt met verschillende instellingen. Ik zal ook aangeven welke instellingen ik altijd gebruik en waar je in welke situatie…

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish