• Pulled beef tacos

    Pulled beef tacos

    Het is geen geheim dat ik dol ben op Tex Mex. Santa Maria heeft nu een nieuwe productlijn in de winkels liggen, Next Mex. Met deze producten maak je next level taco’s!  De producten zijn vanaf nu te koop bij de Jumbo en de Albert Heijn. Pulled beef Voor de pulled beef heb ik de beef taco kruidenpasta gebruikt, deze…

  • pasta carbonara

    Pasta carbonara

    Pasta carbonara is a typical Roman dish with very little ingredients. Spaghetti, guanciale, pecorino, eggs and black pepper. I admit, no veggies bit you can eat this with a simple green salad.

  • Torta tenerina

    Torta Tenerina – chocolade cake

    Torta Tenerina komt uit de Italiaanse stad Ferrara en is lekker smeuïg en het is super makkelijk om te maken. Het lijkt qua bereidingswijze een klein beetje op mijn brownies, maar deze taart is net wat luchtiger. Torta Tenerina Deze heerlijke taart heeft een intense chocolade smaak omdat dit het belangrijkste ingrediënt is. Gebruik daarom altijd je lievelings chocolade die…

  • egg sando

    Egg avocado sando – broodje Japanse eiersalade met avocado

    Ik zat op de website van Vanessa, Culinessa, te browsen en zag het recept voor een egg sando en wauw dat zag er lekker uit! Egg sando met avocado Nu heb ik er eigenlijk weer iets anders van gemaakt, ik heb alleen het idee van het zachtgekookte ei in het midden aangehouden, maar ik wilde wel credits geven aan Vanessa.…

  • exochico

    Exochico: Filodeeg met kip, knoflook en feta

    Wij halen geregeld wat lekkers bij een Griekse Traiteur, Romios, en naast dat ze de meer standaard dingetjes hebben verkopen ze ook iets dat ze Exochico noemen. Exochico Een snelle google search leert mij dat exochico iets schijnt te zijn met lamsvlees, maar niet hier. Hier zijn het filodeeg pakketjes met een smeuïge vulling van kip, knoflook en feta. Fantastisch…

  • Wienerschnitzel

    Wienerschnitzel met kartoffelsalat

    Ik ben nog nooit op skie vakantie geweest, het enige dat me daaraan trekt is de wienerschnitzel met kartoffelsalat. De rest kan me gestolen worden! Wienerschnitzel Wij gingen elk jaar met mijn familie tussen kerst en Oud en Nieuw een paar dagen weg. Een aantal jaar geleden was dat naar een huisje in Duitsland. Uiteraard moesten we toch ook naar…

  • gekonfijte knoflook

    Gekonfijte knoflook

    Konfijte betekent op laag vuur garen van spullen in vet of suiker zodat het langer houdbaar blijft. Deze gekonfijte knoflook is een onmisbaar item in je keuken. Je kunt in 1x een heleboel maken want het is maanden houdbaar. Gekonfijte knoflook Het fijne van dit recept is dat je de knoflook niet eerst hoeft te pellen. Na het garen is…

  • Spaghetti met asperge, parmaham en burrata

    Spaghetti with asparagus, parma ham and burrata

    ou really have to try this spaghetti, it's comfortfood at its finest. It's creamy, there's veggies in there, some meat and a lot of cheese. What's not to love. Burrata is nothing more than a creamy mozzarella. I used the mini version for this recipe, just so it's easier to divide over my two plates. Do you love burrata as much as I do than you really need to try this pizza . It has pesto, spinach and artichoke and is amazingly good. You'll even feel like you're eating a healthy meal because of all that green.

  • Pittige currygarnalen

    Spicy curry prawns

    This is a super simple dish, it's done quickly and it's so good. Enjoy it with a piece of freshly baked bread and a glass of wine. Go and sit in the sun and forget all your worries. Curry prawns I'm not a fan of premade stuff but I love the red currypaste by Blue Elephant . If you can't get this brand any red currypaste will do. Get unpeeled raw prawns for this dish. The shell will create a barriere between the spicy sauce and the prawns. It could be too spicy when you bake the prawns directly into the sauce.

  • kaaskroketten

    Cheese croquettes

    I think I prefer cheese croquettes more than regular beef croquettes. The beef ones take way longer to make as well because you have to slowcook the beef. Old cheese You can pretty much use any cheese you like but I prefer old cheese because that's high in flavour and you taste the best after frying.

en_USEnglish