eieren uit de oven

Eieren uit de oven

Bart eet dus koolhydraatarm en voor de lunch vind hij het lekker om eieren te eten. Je kan ze natuurlijk gewoon bakken, maar dit is lekker makkelijk. Je zet het in de oven en hebt er geen omkijken meer naar en de structuur is heel lekker, luchtig.

Eieren

Klop ze op met een beetje melk of wat water om ze heel luchtig te krijgen. Voor optimale luchtigheid kan je koolzuurhoudend water toevoegen.

Met brood

Ikzelf eet niet koolhydraatarm dus eet dit lekker met een snee geroosterd zuurdesembrood. Ik heb het bakken weer helemaal herontdekt en het recept van dit zuurdesembrood heb ik geperfectioneerd al zeg ik het zelf.

Eieren uit de oven

eieren uit de oven met spinazie en ontbijtspek
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje water/melk
  • 2 handjes spinazie
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren op met wat water of melk, breng op smaak met peper, zout en oregano. Scheur of snij de spinazie iets fijner en meng door de eieren.
  • Vet een ovenschaaltje in en giet de eieren erin. Verdeel de ontbijtspel en de Parmezaanse kaas erover en bak 20 minuten af.
  • Laat heel even, 2 minuten, afkoelen en dien dan op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch