In samenwerking met Brugse Zot heb ik twee heerlijke ‘zotte combo’s’ gemaakt, waaronder deze curry met de Brugse Zot blond.

Brugse Zotte combo curry met garnalen

Brugse Zot Blond is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig en kruidig aroma. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. Het bier is uiterst geschikt in combinatie met diverse culinaire specialiteiten op basis van vis en schelpdieren dus ik dacht direct aan een curry met garnalen.

Sowieso wordt bij curry eigenlijk standaard bier gedronken, dus het is een hele klassieke combi. Het fruitige van de blond is een hele fijne tegenhanger van de kruidige curry.

Deze curry is een beetje pittig, maar je kunt ervoor kiezen om ‘m milder te maken door minder/geen rode peper te gebruiken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ‘m pittiger te maken door meer rode peper toe te voegen.

Curry met garnalen

Curry met garnalen
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl paprika
  • 1/4 tl kurkuma
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml visbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 20 rauwe garnalen
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Fruit in wat zonnebloemolie de ui en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en meng, voeg nu ook de visbouillon toe en meng door.
  • Voeg de gepelde en schoongemaakte garnalen toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 a 10 minuten pruttelen totdat de garnalen gaar zijn en de saus is ingekookt.
  • Dien de curry op met rijst, verse koriander en uiteraard een glas Brugse Zot blond.