Als jij net als ik bent, dan ben je dol op chocolade toetjes. En deze chocolade pudding moet je dan echt eens proberen.
Chocolade pudding
Misschien heb je weleens choco pudding gehaald in de supermarkt en denk je, nou Claudia zo bijzonder is dat niet. Ik ga je nu vertellen dat zelfgemaakt echt zoveel lekkerder is. De structuur is super romig en rijk en de smaak is fantastisch. Het lijkt erg veel op deze chocolade mousse, maar dan romiger in plaats van luchtiger.
Super makkelijk
In dit recept verwarm je melk met suiker en een beetje maizena, dit is om het geheel wat extra in te dikken. Zodra dit de juiste dikte heeft voeg je de fijngehakte chocolade toe en roer je rustig door totdat de chocolade gesmolten is. Dan verdeel je het over 5 glaasjes en laat je het in de koelkast afkoelen. Duurt ongeveer 2 a 3 uur. Dat is alles! Echt zo makkelijk. Ideaal ook om te maken met de kids.
Chocolade
Kies voor een chocolade die je lekker vindt en ook gewoon los zou willen eten. De choco bepaalt natuurlijk de smaak, dus houd daar rekening mee. Kies niet voor een choco met meer dan 70% cacao. Chocolades met een heel hoog cacao gehalte wil nog weleens schiften.
Chocolade pudding
Ingrediënten
- 50 gram kristalsuiker
- 20 gram maizena
- snufje zout
- 500 gram melk (mag ook halfvol zijn)
- 200 gram pure chocolade, fijngehakt
- 15 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- optioneel: slagroom en choco schaafsel
Instructies
- Doe de suiker, maizena en zout in een pan en voeg een scheutje melk toe. Roer door totdat er geen klontjes in zitten. Voeg nu de rest van de melk toe en verwarm op laag vuur. Roer geregeld door zodat er geen klontjes vormen en de bodem niet aanbrandt.
- Laat op het vuur staan totdat dit mengsel de juiste dikte heeft en je een duidelijke streep kunt trekken op een lepel. (dip een lepel in het mengsel, trek met je vinger een streep over de bolle kant en als deze streep zichtbaar blijft en het mengsel niet er makkelijk vanaf loopt is het de juiste dikte.)
- Voeg de chocolade toe en roer rustig door tot alle chocolade is gesmolten.
- Voeg op het laatste de boter toe en roer nu ook door totdat de boter is gesmolten.
- Verdeel de pudding over 5 glaasjes, ik heb een ijsschep gebruikt hiervoor, en laat dan afkoelen in de koelkast. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de pudding is afgekoeld, het dikt met het afkoelen nog wat in.
- Dien op, eventueel met wat slagroom en chocolade schaafsel.
- Je kunt dit 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast, voeg de slagroom pas toe bij het serveren.