chicken parmezaan lasagne

Chicken parmezaan lasagne

Opeens had ik dit idee in mijn hoofd, chicken parmezaan lasagne. Toevallig heb ik onlangs het recept online gezet voor de gewone variant, maar ik vond dit een leuke afwisseling.

Chicken parmezaan lasagne

Belangrijk voor dit gerecht is dat je verse pasta gebruikt. Geen zorgen, je hoeft het niet perse zelf te maken, je kunt gewoon verse lasagne bladeren in de supermarkt kopen. Omdat je lagen krokante kip hebt en dus geen saus, zal droge pasta niet zo goed koken in de oven.

chicken parmezaan lasagne

Bechamel

Voor mij is een lasagne niet compleet zonder een bechamelsaus. Dat maak je door een roux te maken, gesmolten boter en bloem, en dan langzaam aan melk toevoegen totdat je een dikke saus hebt. Vergeet niet goed op smaak te brengen met zout anders smaakt het nergens naar. De saus is goed wanneer je met je vinger een streep kunt trekken erin. Dip een lepel in de saus, haal eruit, haal je vinger over de bolle kant. Blijft de streep staan? Dan is je saus goed.

Mozzarella

Voor bijna alle ovengerechten gebruik ik deze zakjes geraspte mozzarella. Je kunt dit niet vervangen door een bol mozzarella te raspen, dit is namelijk veel te nat. Deze zakjes geraspte mozzarella zijn laag in vocht en de kaas smelt heel erg goed.

chicken parmezaan lasagne
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chicken parmezaan lasagne

Chicken parmezaan lasagne
Bereidingstijd30 min
Porties: 4

Benodigdheden

  • ovenschaal van ongeveer 25 bij 25
  • Vleeshamer

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 flessen tomato frito a 425 ml (ik gebruik altijd die van Mutti)
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tl oregano
  • 1 el suiker
  • zout naar smaak

Voor de kip

  • 4 kipfilets
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 gram bloem
  • 75 gram paneermeel gekruid
  • zonnebloemolie

Voor de bechamel

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout

Verder

  • 2 pakken lasagne bladeren a 250 gram
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicum

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden.
  • Voor de tomatensaus, verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan. Wanneer de ui glazig is, voeg de tomato frito en de kruiden, suiker en zout naar smaak toe. Laat op laag vuur pruttelen en roer af en toe door.
  • Voor de kip, bereid 3 borden voor. Eentje met de bloem, een met de losgeklopte eieren en een met de gekruide paneermeel. Wanneer je gewone paneermeel gebruikt, breng dan op smaak met redelijk wat peper en zout.
  • Snij de kipfilets open en sla dan plat, tot ongeveer 3 mm. Haal de kip door de bloem, ei en dan paneermeel. Druk goed aan zodat alles goed bedekt is. Herhaal met de rest van de kip.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier en herhaal dan met de rest.
  • Voor de bechamel, smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft kloppen zodat er geen klontjes in komen. Je wilt een saus hebben die niet uitloopt wanneer je op de achterkant van een lepel met je vinger een streep erdoor trekt. Is je saus nog te dun, laat dan gewoon op het vuur staan. Breng op smaak met zout.
  • Gebruik deze volgorde voor het opbouwen van de lasagne: saus, pasta, saus, pasta, kip (2 kipfilets per laag), pasta, saus, pasta, saus, pasta, kip, pasta, saus, pasta, saus, pasta, bechamel.
  • Verdeel de geraspte mozzarella over de bechamel en als laatste de parmezaanse kaas.
  • Bak 25 minuten af in de oven. Laat 10 minuten rusten voordat je de pasta aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat het beter z'n vorm behoudt. Garneer met verse basilicum.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch