Bart is dol op soepjes dus ik verras hem graag met nieuwe combinaties, zoals laatst met deze broccoli cheddarsoep. Dit keer een heerlijke champignon kippensoep.

Champignon kippensoep

Ik vind het lekker om eerst de champignons goed te bakken, dus totdat ze al hun vocht los laten. Laat ze op halfhoog vuur bakken en opeens zie je dat de hele pan vol ligt met water. Bak dan door, dat vocht verdampt en daarna krijg je goed gebakken champignons. Naast champignons heb ik ook een paddenstoelen mix gebakken en dit gebruikt als garnering. Hier zit ook meteen de verse kruiden in die je nodig hebt, win win dus.

Kip

De kip kook ik eerst en trek ik daarna met 2 vorken apart. Dit vocht kun je gebruiken voor het water in de soep. Je hebt nog wel los kippenbouillon nodig want enkel dit water is niet genoeg smaak.

champignon kippensoep
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Champignon kippensoep

Champignon kippensoep
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 kipfilets
  • 2 klontjes boter
  • 1 el bloem
  • takje tijm en oregano
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 gram paddenstoelenmix

Instructies

  • Zet een pan met water op en kook de kipfilets in 15 a 20 minuten gaar. Haal uit het water en trek apart met 2 vorken.
  • Verhit intussen een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons tot diepbruin. Dit duurt een paar minuten omdat eerst het vocht eruit gebakken moet worden.
  • In een hoge pan verhit het andere klontje boter. Voeg wanneer de boter gesmolten is de bloem toe en roer een minuutje door. Voeg dan beetje bij beetje al roerend de melk toe. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe.
  • Voeg de champignons, de kip, de oregano en tijm toe aan de soep. Laat dit nog even pruttelen terwijl je de paddenstoelenmix bakt.
  • Bak in de koekenpan van eerder de paddenstoelenmix tot bruin. Proef de soep om te kijken of je nog wat zout en peper moet toevoegen, ik voeg meestal nog wat van allebei toe.
  • Dien op met de paddenstoelenmix als garnering. Lekker met brood of een tosti.