Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus

Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus

Volgens mij is dit wel een klassiek recept en dat is niet voor niets. De combinatie van de romige cannelloni vulling samen met de uitgesproken tomatensaus is heel erg lekker. De kaas verbindt het (ricotta is geen kaas, nee) geheel. Vlees, wat is dat? Dat mis je hier niet hoor.

Cannelloni

Een tip. Regel een spuitzak, dat is zoveel makkelijker met het vullen. Je kan het er wel met een theelepel proberen in te duwen, maar daar wordt niemand vrolijk van.

Nog een tip. Blancheer de pasta eerst. Zo zijn ze stevig genoeg om te vullen, maar hoeven ze niet meer zo heel lang in de oven. Omdat de pasta er een beetje bovenuit steekt bakt het echt in plaats van koken in de saus. Wanneer je hier rauwe pasta in de oven stopt krijg je een keihard gebakken iets terug.

Tomatensaus

Ik haal altijd tomaat in blik, of de blokjes of een saus. Zonder toevoegingen! Zelf doe ik er dan wat kruiden bij. Je zou, wanneer je haast hebt bijvoorbeeld, een ‘kant en klare’tomatensaus kunnen gebruiken. Ik neem dan altijd deze. Dit merk gebruik ik eigenlijk sowieso voor al mijn tomaat dingen, geen spon hoor maar vind deze gewoon het lekkerst.

Lowcarb variant

Denk je nou, leuk en aardig die pasta maar mijn broekriem begint een beetje strak te zitten. Ik heb ook een lowcarb variant online staan!

Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus

Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram cannelloni
  • 200 gram tomaat in blik (pulp)
  • 200 gram spinazie, ontdooid
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de cannelloni in gezouten water, zo'n 4 a 5 minuten.
  • Zorg ervoor dat alle vocht uit de spinazie is, meng met de ricotta en 50 gram parmezaanse kaas. Breng dit op smaak met peper en zout. Proef even, je moet meestal meer zout toevoegen dan je denkt.
  • Giet de cannelloni af en laat even afkoelen. Verdeel intussen de met oregano, knoflook, peper en zout op smaak gebrachte tomatensaus in de ovenschaal.
  • Doe de ricotta vulling in een spuitzak en vul de cannelloni's ruim.
  • Leg ze allemaal in de tomatensaus, verdeel de rest van de parmezaan eroverheen. Bak 20 minuten af in de oven.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch