Ben ik weer met een orzo recept en dit keer cajun orzo met kipgehaktballen. Nog niet helemaal bekend met orzo? Het is een pastasoort die in Grielenland veel gebruikt wordt. Tegenwoordig overal te koop ik alle supermarkten, het staat of bij de pasta (van La Molisana) of bij de rijst (van Lassi).
Cajun orzo met kipgehaktballen
Ik ben dol op cajun kruiden. Je kunt een cajun kruidenmix gebruiken, maar je kan dat ook makkelijk zelf maken. Mijn voorkeur gaat uit naar zelf maken want er gaan hier geen kruiden doorheen die ik niet standaard in huis heb en dat scheelt weer een aankoop!
Dit gerecht is trouwens gebaseerd op deze cajun pasta met krokante kip, maar de uitvoering is net een tikkie anders. Ik moet zeggen dat die ook wel echt heel erg lekker is, daar is ook naast de smaak de combi van texturen erg fijn.
Cajun orzo met kipgehaktballen
Ingrediënten
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 10 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- peper en zout naar smaak
Voor de orzo
- 250 gram orzo
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl oregano
- 500 ml kippenbouillon (houd meer achter de hand)
- 100 gram roomkaas
- 50 gram fijngeraspte parmezaan
- paar grote handen spinazie
- peper, zout, peterselie, chilivlokken
Instructies
- Meng de kip met alle kruiden, de parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Rol ballen van ongeveer 3cm in diameter.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak aan tot rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit in diezelfde pan nog een beetje olie en fruit de ui aan tot glazig. Voeg de orzo, chilipoeder, paprikapoeder en oregano toe en meng dit door de ui tot de orzo er ook glazig uit ziet.
- Voeg de bouillon toe en laat de orzo ongeveer 8 minuten pruttelen tot bijna gaar, roer regelmatig door anders plakt het snel aan de pan vast.
- Voeg de roomkaas, parmezaan en spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Voeg indien nodig extra bouillon toe als de orzo te droog is (het droogt nog in wanneer het gerecht begint af te koelen). Voeg de kipgehaktballen toe en laat deze weer opwarmen.
- Breng als laatste indien nodig op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie en optioneel wat chilivlokken. Dien direct op.
Willeke zegt:
Het was weer héérlijk.
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!
Eline zegt:
Net gemaakt en alvast voorgeproefd, het smaakt heerlijk ! Dankjewel voor het lekkere recept 🙂