Ik heb een nieuwe favoriet. Bruine boter alfredo pasta. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik heel erg van kaas en romig hou. Een laatste obsessie is bruine boter, dus had ik het briljante plan om dit te combineren.

Bruine boter alfredo pasta

Bruine boter klinkt misschien een beetje apart, maar het is niets anders dan gewone boter die je eventjes hebt laten bakken. Op laag vuur, we willen bruine en niet verbrande boter. In een koekenpan gaat het heel snel, je wilt lichtbruine boter met donkere spikkels erin en het ruikt een beetje notig. Wat mij betreft maakt bruine boter elk gerecht beter.

Ik ben ook dol op salie dus heb ik dat aan de boter toegevoegd tijdens het bakken. Vervolgens eruit gehaald en op wat keukenpapier laten uitlekken. De salie heb ik op het einde weer toegevoegd. Het is een optionele toevoeging, maar ik vind het er heerlijk bij passen.

De alfredo saus is een Amerikaanse klassieker. Het is heel rijk, vandaag het hoge comfortfood gehalte. Je voegt namelijk aan de boter slagroom toe, laat dit inkoken en daarna voeg je fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Dit laat je in de saus meekoken tot alles gesmolten is en dan meng je de pasta erdoorheen. Je wil dat op dit punt de saus iets teveel en te dun lijkt, dan zet het het vuur uit. Bij het afkoelen stolt de saus namelijk nog en als je het doorverhit kan de pasta erg droog worden bij het afkoelen.

Bruine boter alfredo pasta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bruine boter alfredo pasta

Bruine boter alfredo pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti of linguini
  • 6 el boter
  • 2 takjes salie
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water al dente.
  • Verhit de boter in een koekenpan, voeg de salie toe. Laat een paar minuten op laag vuur staan totdat de boter lichtbruin is, zwarte spikkels erin zitten en de boter een beetje nootachtig ruikt. Het kan snel gaan dus blijf erbij. Haal de salie eruit en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Voeg de slagroom toe en laat een paar minuten inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg dan de Parmezaan toe en laat 2 a 3 minuten koken tot alles gesmolten is en de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
  • Voeg de pasta toe, haal de pan van het vuur, en meng goed. Breng op smaak met peper en zout, serveer op 2 borden met de gebakken salie erbij.