Zo nietszeggend als dat ik gekookte bloemkool vind, zelfs een kaassaus kan het wat mij betreft niet redden, zo lekker vind ik bloemkoolsoep. En ook bloemkoolpuree!
Bloemkoolsoep
Dit is een heerlijke dikke en romige soep. Perfect voor wanneer je een balansmaaltijd wil, een warme lunch of een koolhydraatarme maaltijd. Bart eet altijd nog zoveel mogelijk koolhydraatarm en meestal eet ik gewoon lekker mijn brood voor de lunch en doe ik in de avond met hem mee. Tenzij, natuurlijk, ik bezig ben met nieuwe recepten voor mijn blog. Qua koolhydraat eten maak ik toch altijd vaak dezelfde dingen.
Ik heb trouwens nog een andere bloemkool soepvariant online staan, namens deze met pesto en kaas. Wat kleine variaties in de recepten, maar allebei heerlijk!
Spekjes
Wil je deze maaltijd vegetarisch houden, dan kun je de spekjes natuurlijk weglaten. Ik vind het fijn dat er iets ziltigs en met een bite nog doorheen zit. En wanneer ze goed zijn uitgebakken vind ik spekjes stiekem erg lekker.
bloemkoolsoep
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 liter kippen of groentenbouillon
- 150 gram roomkaas
- 125 gram magere spekblokjes
- handje verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout (optioneel snufje nootmuskaat)
Instructies
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook in de bouillon gaar, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Bak intussen de spekblokjes goed uit.
- Wanneer de bloemkool goed gaar is, je moet totaal geen weerstand voelen wanneer je met een mes erin prikt, pureer dan tot een gladde soep.
- Voeg de roomkaas en een halve theelepel versgemalen zwarte peper toe en pureer nogmaals door.
- Proef of er nog extra zout en peper bij moet, ik heb nog een snuf zout toegevoegd op dit punt (wanneer de soep een beetje muffig smaakt of gewoon weinig smaak heeft dan moet je zout toevoegen).
- Dien de soep op met verse peterselie en spekblokjes.