De bloemkoolpuree heb ik nu al zo vaak gemaakt dat ik het tijd vond worden voor een bloemkoolsoep.
Bloemkoolsoep
Het recept lijkt heel erg op elkaar alleen voeg je bij de soep bouillon toe. Ik ben van de hele dikke soepen dus voeg minder bouillon toe dan wanneer je van dunnere soepjes houdt.
Het fijne van soep is dat je vanalles qua groenten kan toevoegen, maar ik heb puur alleen bloemkool gebruikt.
Pesto
Pesto en bloemkool is een heerlijke combinatie. Garneer de soep dan ook met wat pesto en geraspte (parmezaanse) kaas. Wil je graag zelf pesto maken? Klik dan hier voor het recept.
Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep met pesto en oude kaas
Porties: 4
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 2 kleine bloemkolen (of 1 hele grote)
- 500 ml groente bouillon
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- scheutje olijfolie
- peper, zout en chilipeper
- 4 el pesto
- 4 el geraspte kaas
Instructies
- Verhit wat olie in de pan en fruit hier de knoflook en ui in.
- Voeg dan de schoongemaakte bloemkool toe en de bouillon. Het is niet erg als de bloemkool niet onder water staat..leg de deksel op de pan zodat de bloemkool kan gaarstomen.
- Wanneer de bloemkool gaar is pureer je alles. Kijk even of je de soep dik genoeg vindt. Is het te dun? Laat dan op het vuur. Te dik? Voeg wat bouillon toe.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en chilipeper. Pas op met zout want er zit al behoorlijk wat in de bouillon.
- Garneer met pesto en geraspte kaas en serveer direct.