bananencake

Bananencake

Porties: 12 plakken

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten


Ik heb al een heerlijk recept voor bananencake op mijn site staan, maar ik wilde ook nog een iets lichtere bananencake op mijn website hebben.

In die andere zit ook nog chocolade en noten en die is fantastisch, maar ook erg machtig!

In deze zit geen noten, uiteraard geen chocolade, maar wel lekkere kruiden zoals kaneel en kruidnagel.

Sowieso ben ik de laatste tijd dol op kruidnagel. Sinds ik baklava gemaakt heb waar best veel kruidnagel doorgeen ging heb ik ontdekt dat het super lekker is samen met kaneel!

Verder is dit natuurlijk gewoon een geweldig iets om te maken met oude banenen. No waste, toch?! Weet niet hoe dat met jou zit, maar oude bananen eet ik niet meer gewoon los..veel te papperig en zoet. Dat is in een cake dan wel weer perfect.

Gezonde bananencake

Om de cake gezonder, of in ieder geval minder calorierijk, te maken kan je gebruik maken van een suikervervanger. Ik ben zelf groot fan van Zusto of goodgood suikervervanger te koop bijHolland&Barret.

Deze zijn alletwee niet bitter en smelten goed, sommige suikervervangers blijven zo’n vervelende korrel houden ook na het bakken.

Ik gebruik hier wel gewoon bloem want bananencake met havermout….nee, sorry. Dat gaat er bij mij niet in.

Ingredienten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram zachte boter
  • 200 gram suiker(vervanger)
  • 2 eieren
  • 3 geprakte bananen en 1 voor erbovenop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder

Overige benodigdheden

  • een cakeblik
  • handmixer
  • Optioneel:Bakpapier. Ik vet mijn cakeblik liever in dan dat ik bakpapier gebruik. Zonder is je cake namelijk veel strakker en rechter in plaats van lijnen en deukjes van het bakpapier. Maar dan ben ik aan het miepen hoor, ik wil gewoon een mooie cake op de foto hebben!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in (of gebruik bakpapier).

2. Klop de boter samen met de suiker romig. Als je wel zusto gebruikt, prak het eerst met een vork een beetje door elkaar. Zusto heeft de structuur van poedersuiker en als je daar direct een handmixer op zet zit je hele keuken onder.

3. Voeg dan 1 ovor 1 de eieren toe, daarna de geprakte banaan en dan de kaneel en de kruidnagel en als laatste de bloem.

4. Giet je beslag in je cakevorm. Halveer de laatste banaan en leg deze met de binnenkant naar boven op je cake.

5. Bak af voor 45 tot 60 minuten of tot je sateprikker droog uit de cake komt.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.