Bananencake is een heerlijke snack waarmee je veel kunt varieren. Wat dacht je van noten toevoegen of chocolade?
In deze zit geen noten, uiteraard geen chocolade, maar wel lekkere kruiden zoals kaneel en kruidnagel.
Sowieso ben ik de laatste tijd dol op kruidnagel. Sinds ik baklava gemaakt heb waar best veel kruidnagel doorgeen ging heb ik ontdekt dat het super lekker is samen met kaneel!
Verder is dit natuurlijk gewoon een geweldig iets om te maken met oude banenen. No waste, toch?! Weet niet hoe dat met jou zit, maar oude bananen eet ik niet meer gewoon los..veel te papperig en zoet. Dat is in een cake dan wel weer perfect.
Bananencake
Om de cake gezonder, of in ieder geval minder calorierijk, te maken kan je gebruik maken van een suikervervanger. Ik ben zelf groot fan van Zusto of goodgood suikervervanger te koop bijHolland&Barret.
Deze zijn alletwee niet bitter en smelten goed, sommige suikervervangers blijven zo’n vervelende korrel houden ook na het bakken.
Bananencake
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 115 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 4 rijpe bananen
- 1 tl kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in (of gebruik bakpapier).
- Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, daarna 3 geprakte bananen, de kaneel en de kruidnagel en als laatste de bloem.
- Giet je beslag in je cakevorm. Halveer de laatste banaan en leg deze met de binnenkant naar boven op je cake.
- Bak af voor 45 tot 60 minuten of tot je sateprikker droog uit de cake komt.