Ik heb een paar heerlijke pancake recepten online staan, zoals deze American pancakes met karnemelk, maar Bart eet nu koolhydraatarm dus hij mag deze niet.

Amandelmeel pancakes

Deze worden dus gemaakt met amandel. Dat zorgt ervoor dat ze veel voedzamer zijn dan gewone pancakes en veel meer vullen want meer kcal. Ook heeft amandelmeel een korrelige structuur dus dat hou je ook een beetje in de pancakes.

Lowcarb siroop

Bart adviseerde er wel iets van een lowcarb siroop bij te doen, hij vindt pannenkoeken minder lekker zonder.

Lowcarb amandelmeel pancakes

Lowcarb amandelmeel pancakes
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille essence
  • olie of boter om de pancakes in te bakken
  • Optioneel: 1 el erythritol door het beslag

Instructies

  • Klop de eieren op met de melk, de vanille essence, het zout en de bakpoeder. Meng dan de amandelmeel erdoorheen. Je wil een dik beslag hebben dat nog wel van je lepel afloopt. Amandelmeel zuigt veel vocht op dus als het te dun is, laat het even staan. Als het te dik is, voeg nog wat melk toe.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak 2 pancakes tegelijk in de pan, 2 el beslag per pancake. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  • Dien op met lowcarb siroop en vers fruit.