American pancakes met karnemelk

American pancakes met karnemelk

Deze pannenkoeken heb ik gemaakt voordat we op pad gingen naar Rome. Ik vond ze zo mooi gelukt dat ik er nog even snel een foto van heb gemaakt en gelukkig maar want ze waren fantastisch lekker.

American pancakes met boter en maple syrup

Ik kwam bij de AH maple syrup tegen en ondanks dat ik het een beetje prijzig vond heb ik het toch gekocht. Ik heb er geen spijt van gekregen want de smaak is op zichzelf al heerlijk en past hier perfect bij. Dat klontje boter doet ook heel veel. Vet en suiker zijn natuurlijk grote smaakmakers.

Karnemelk

Omdat karnemelk wat dikker is en lichtzuur zorgen ze voor dikke, maar fluffy pannenkoeken met een heerlijke smaak. Ik maak ook wel eens pancakes met creme fraiche en die zijn fantastisch lekker, maar dit is dan net iets minder heftig en nog steeds fantastisch lekker.

American pancakes met boter en maple syrup

Heerlijke dikke maar fluffy American pancakes met boter en maple syrup
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 140 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 1 tl vanille essence
  • 200 ml karnemelk
  • boter en maple syrup

Instructies

  • Meng het bloem met de bakpoeder, het zout, ei, de vanille essence en roer langzaam de karnemelk erdoorheen. Je wil een dik maar wel vloeibaar beslag.
  • Verhit een koekenpan (geen boter nodig) op laag tot halfhoog vuur en gebruik ongeveer een juslepel beslag per pancake. Draai de pan een beetje rond om een mooie ronde pancake te krijgen en zat terug op het vuur. Wanneer er gaten in de bovenkant komen is je pancake klaar om om te draaien.
  • Herhaal tot je beslag op is en serveer de pancakes met een klontje boter en wat (veel) maple syrup.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.