Ik heb eigenlijk geen naam voor dit recept, dus het is geworden airfryer kipspiezen met een pittige saus. No worries als geen airfryer hebt, deze kunnen ook in de oven.
Airfryer kipspiezen met een pittige saus
De saus is een mix van mayo, chilisaus en sriracha en is super lekker. Qua groenten kun je geroosterde broccoli of bimi erbij doen of, wat ik vaak doe, wat komkommer, avocado en soms ook edamame bonen.
Ik heb dit keer kippendij gebruikt want ik heb de spiesjes in de airfryer gebakken (ik vind kippendij al snel te flubberig, maar in de airfryer wordt dat goed weggebakken), maar je kunt ook filet gebruiken.
Airfryer kipspiezen met een pittige saus
Airfryer kipspiezen met een pittige saus
Porties: 2
Ingrediënten
- 4 kippendijen, in blokjes gesneden
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 el olie
Voor de saus
- 4 el mayonaise
- 3 el chilisaus
- 1 el sriracha
- handje verse peterselie, fijngehakt
Verder
- bosui, in ringen gesneden
- gekookte witte rijst
- gekookte bimi of wat komkommer en avocado
Instructies
- Meng de kip met de bruine suiker, sojasaus, oestersaus, knoflookpoeder en olie en breng op smaak met peper en zout. Meng door en laat, als je tijd hebt, 30 minuten marineren.
- Rijg aan spiesjes, week de spiesjes kort in water zodat ze niet verbranden en bak 15 minuten af in de airfryer of de oven op 210 graden.
- Maak intussen de saus door de mayo, chilisaus, sriracha en peterselie te mengen.
- Dien de kipspiesjes op met gekookte rijst en de saus en garneer met de bosui.