Ik ben dol op simpele pastagerechten met veel smaak. Zo ook deze spaghetti met geroosterde tomaten en pesto. Erbij doe ik stracciatella kaas, tdat is de romige binnenkant van een burrata kaas. Dit is te koop bij sommige supermarkten, maar sowieso bij de AH en Jumbo. Kan je het niet vinden, dan kan je ook burrata kopen en dit opentrekken.
Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto
De cherrytomaten rooster je eerst, samen met wat knoflook en olie, in de oven tot alle sap uit de tomaat is en de knoflook lekker zacht is. In de tussentijd kook je de spaghetti. Vervolgens prak je de knoflook fijn en plet je de tomaten, meng dit samen met wat Parmezaanse kaas en een beetje boter met de spaghetti. Vervolgens dien je de pasta op met de pesto en de kaas en dat is alles! Ik zei het toch al, super simpel.
Je kunt de pesto kopen, maar ik vind supermarkt pesto vaak een beetje tegenvallen. Om de kosten te drukken worden er cashewnoten gebruikt in plaats van pijnboompitten, maar belangrijker nog.. ik vind de pesto vaak een beetje flauw. Wat ik weleens doe als ik een pesto koop, dan meestal van het versvak, is zelf verder op smaak brengen met wat zout en Parmezaan. Je kunt het ook zelf maken, het recept staat hier.
Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto
Ingrediënten
- 400 gram cherrytomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 150 gram spaghetti
- 30 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 15 gram boter
- 2 el pesto
- 4 el stracciatella kaas
- peper en zout, chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de cherrytomaten met de knoflook en de olie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 minuten tot de knoflook zacht is en de cherrytomaten het vocht hebben afgegeven.
- Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water gaar.
- Prak de knoflook fijn en meng met de tomaten. Voeg de spaghetti en de Parmezaan toe, meng door. Meng nu ook de boter door de pasta. Proef of je de pasta nog verder op smaak moet brengen met zout.
- Dien de pasta op samen met de pesto en de stracciatella kaas. Garneer eventueel met wat chilivlokken als je van een beetje extra pit houdt.
Janneke Slaats zegt:
Ik zie jou steeds pijnbooNpit schrijven maar het is toch echt pijnbooMpit…
foodfromclaudnine zegt:
Hi Janneke,
Ik zie dat ik inderdaad in 3 artikelen dezelfde tikfout heb gemaakt, maar geen zorgen. Ik weet dat het pijnbooMpit is…
Groetjes!