I love romige pasta en deze spaghetti alfredo met krokante kip past weer helemaal in mijn straatje. Ik merk echt dat in de winter ik enorme behoefte heb aan comfortfood namelijk. Ik hoop jij ook!

Spaghetti alfredo met krokante kip

Ik heb al een heerlijke variant met bruine botersaus op mijn site staan, maar deze normale variant met krokante kip is ook super lekker. Dit gerecht is echt een typische uitvinding uit de V.S. en ja, het is een caloriebom maar ach, in de winter heb je altijd wat extra energie nodig toch.

De krokante kip is een mengsel van paneermeel, veel peper, een beetje paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder en lekker wat geraspte citroen. Ik vind dit een fantastische combinatie voor kip.

Wat wel altijd belangrijk is bij dit soort romige pasta’s, is dat de saus eigenlijk een tikje te dun moet zijn wanneer je de pan van het vuur haalt. Romige sauzen dikken namelijk altijd nog behoorlijk in wanneer het begint af te koelen.

Spaghetti alfredo met krokante kip
Pin recept
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Spaghetti alfredo met krokante kip

Spaghetti alfredo met krokante kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • voor garnering: Verse peterselie en een schijfje citroen

Voor de kip

  • 2 kipfilets, platgeslagen
  • zout naar smaak
  • 50 gram paneermeel
  • 1 tl peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • rasp van een halve citroen
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el roomboter

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water al dente.
  • Breng intussen de kip op smaak met zout. Meng in een bord de paneermeel met de peper, het paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder en de citroenrasp, kluts in een ander bord het ei los en doe de bloem in weer een ander bord.
  • Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel mengsel.
  • Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
  • Verhit in een andere pan voor de pasta de boter en fruit de knoflook kort aan. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg de kaas toe en roer door tot dit gesmolten is. Voeg dan de gekookte pasta door, haal van het vuur en roer door.
  • Breng de spaghetti op smaak met peper en zout, verdeel over 2 borden en dien op samen met de in reepjes gesneden kip. Garneer eventueel met verse peterselie, wat extra kaas en een schijfje citroen.

Dit gerecht is dus super simpel om te maken, perfect voor de doordeweekse maaltijd. Het is niet pittig, dus geschikt voor kinderen ook. Ik kan me verder voorstellen dat de kip sowieso heel erg in de smaak valt bij kinderen!