Ik ben dol op pasta en deze spaghetti met garnalen in een bruine botersaus is een nieuwe favoriet. Het is zo simpel, de ingrediënten zijn heel basic, maar het is zo lekker.

Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus

De bruine botersaus heeft als basis bruine boter en dat is niets meer dan boter een paar minuten zacht op laten staan totdat deze lichtbruin is en donkere spikkels heeft. De boter krijgt een nootachtige geur en is dan super diep en rijk van smaak.

Vanaf dat punt is dit gerecht heel snel klaar. Je bakt de garnalen in de bruine boter, voegt knoflook toe, citroensap, spaghetti, wat pastawater, peterselie, chilivlokken, Parmezaanse kaas en klaar.

Geloof me, dit wil je echt eens maken! Ik heb deze, kwam ik net achter, ook al eens gemaakt met coquilles. Ook heerlijk, maar een stukje duurder!

Garnalen

Ik koop zelf altijd rauwe diepvries garnalen. Deze laat ik ontdooien, pel ze indien nodig en dep ze dan heel goed droog. Als ze nog nat zijn wanneer ze de pan ingaan, dan koken ze in hun eigen vocht in plaats van dat ze bakken. Koop geen gekookte (roze) garnalen voor dit soort gerechten, die zijn gewoon echt minder lekker en ze nog eens bakken doet de structuur ook helemaal geen goed.

Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus

Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 60 gram roomboter
  • 12 garnalen, ontdooit en schoongemaakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water tot al dente.
  • Verhit intussen in een steelpan de boter op laag vuur tot lichtbruin met donkere spikkels. Het is makkelijker om in de gaten te houden als je een lichte pan gebruikt. De boter gaat eerst schuimen en wordt daarna bruin.
  • Wanneer de boter lichtbruin is en een beetje notig ruikt, voeg de drooggedepte garnalen toe en bak mee tot de garnalen roze zijn. Voeg dan de knoflook en het citroensap toe en roer een minuutje door.
  • Zet het vuur uit en voeg dan de gekookte spaghetti (hou wat pastawater achter de hand), peterselie, chilivlokken en parmezaan toe. Meng door tot de kaas gesmolten is, voeg indien nodig wat pastawater toe.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper en zout en dien dan direct op.