Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus
Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Spaghetti met garnalen in een bruine botersaus
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 60 gram roomboter
- 12 garnalen, ontdooit en schoongemaakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- sap van een halve citroen
- handje verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 tl chilivlokken
- 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- peper en zout
Kook de spaghetti in gezouten water tot al dente.
Verhit intussen in een steelpan de boter op laag vuur tot lichtbruin met donkere spikkels. Het is makkelijker om in de gaten te houden als je een lichte pan gebruikt. De boter gaat eerst schuimen en wordt daarna bruin.
Wanneer de boter lichtbruin is en een beetje notig ruikt, voeg de drooggedepte garnalen toe en bak mee tot de garnalen roze zijn. Voeg dan de knoflook en het citroensap toe en roer een minuutje door.
Zet het vuur uit en voeg dan de gekookte spaghetti (hou wat pastawater achter de hand), peterselie, chilivlokken en parmezaan toe. Meng door tot de kaas gesmolten is, voeg indien nodig wat pastawater toe.
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout en dien dan direct op.