Deze maple syrup wentelteefjes zijn het lekkerste ontbijt allertijden. Zo, ik heb het gezegd! Denk aan fluffy brood met een krokante buitenkant, een heerlijke maple syrup smaak en fantastische gekarameliseerde perzik.
Maple syrup wentelteefjes
Voor de wentelteefjes gebruiken we brioche brood. Je kunt dit brood zelf maken, maar je kunt het ook kopen bij de Albert Heijn. Ik heb het nog niet in andere supermarkten zien liggen, maar laat het me weten als je het ook ergens anders kan kopen.
Omdat het brood heel zacht is, laat je het maar even weken in de custard mix. Anders valt het helemaal uit elkaar. Heb je het brood al een paar dagen en is het uitgedroogd, laat dan wat langer liggen. Je wil dat het brood de custard goed heeft opgezogen, maar het mag natuurlijk niet uit elkaar vallen.
Je bakt de wentelteefjes eerst in boter in een koekenpan en daarna nog even in de oven. Dit zorgt ervoor dat het helemaal doorgaart.
Custard
Net als gewone wentelteefjes maak je een mix van melk, eieren en vanille, maar gaat hier nog wat maple syrup en creme fraiche doorheen. Fantastisch lekker echt. De maple syrup gebruik je ook voor de perziken. Eerst maak je een snelle karamel in een koekenpan, dan doe je de perzik erbij en bak je dat nog even op. Omdat er veel vocht in de perzik zit, mengt dit met de karamel en krijg je een lekkere saus.
Serveren
Ik adviseer om 2 sneetjes brood pp te doen en dan te serveren met wat poedersuiker, perziken en een lepel creme fraiche. Het zure van de creme fraiche is een heerlijke tegenhanger van al dat zoet. Ik kon er in ieder geval niet vanaf blijven!
Maple syrup wentelteefjes met gekarameliseerde perzik
Ingrediënten
Voor de wentelteefjes
- 8 sneetjes brioche brood
- 4 eieren
- 115 ml melk
- 50 ml maple syrup
- 2 el creme fraiche
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- klontje boter
Voor de perzik
- 50 gram roomboter
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram maple syrup
- snuf zout
- 3 perzikken, in partjes gesneden
Verder
- poedersuiker
- creme fraiche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit voor de perziken de boter, suiker, maple syrup en het zout in een steelpan. Roer af en toe door en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg de perzik toe en roer regelmatig door. Bak de perziken zo'n 10 minuten, tot gaar en zacht.
- Maak intussen de custard door de eieren met de melk, maple syrup, creme fraiche, vanille en zout op te kloppen.
- Verhit wat boter in de pan, haal het brioche brood aan beide kanten door de custard en bak in de pan. Het is oke om in batches te doen, want het gaat toch nog de oven in. Bak aan beide kanten tot goudbruin en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
- Bak alle wentelteefjes nog eens 8 minuten in de oven.
- Serveer de wentelteefjes met poedersuiker, perziken met karamelsaus en wat creme fraiche.