Maple syrup wentelteefjes met gekarameliseerde perzik
Maple syrup wentelteefjes met gekarameliseerde perzik
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch, Nagerecht, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: maple syrup wentelteefjes
Servings: 4
Voor de wentelteefjes
- 8 sneetjes brioche brood
- 4 eieren
- 115 ml melk
- 50 ml maple syrup
- 2 el creme fraiche
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- klontje boter
Voor de perzik
- 50 gram roomboter
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram maple syrup
- snuf zout
- 3 perzikken, in partjes gesneden
Verder
- poedersuiker
- creme fraiche
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit voor de perziken de boter, suiker, maple syrup en het zout in een steelpan. Roer af en toe door en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg de perzik toe en roer regelmatig door. Bak de perziken zo'n 10 minuten, tot gaar en zacht.
Maak intussen de custard door de eieren met de melk, maple syrup, creme fraiche, vanille en zout op te kloppen.
Verhit wat boter in de pan, haal het brioche brood aan beide kanten door de custard en bak in de pan. Het is oke om in batches te doen, want het gaat toch nog de oven in. Bak aan beide kanten tot goudbruin en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
Bak alle wentelteefjes nog eens 8 minuten in de oven.
Serveer de wentelteefjes met poedersuiker, perziken met karamelsaus en wat creme fraiche.