Als je niet bekend bent met pots de crème dan is dat niet raar hoor. Dit is ook nog eens een simpele variant van het standaard recept. Je kunt het een beetje vergelijken met een rijke chocolade pudding. Een soort chocolademousse maar dan niet luchtig (en makkelijker om te maken).
Chocolade pots de crème
Bij ons thuis is Bart degene die chocolade verslaafd is en dat terwijl hij allergisch is voor cacao. Ik hou op zijn tijd ook wel van een stukje chocolade, het liefst puur natuur zonder stukjes. Wat ik altijd lastig vind is dat ik hou van de smaak van pure chocolade, maar ik vind de structuur van melkchocolade lekkerder. Hier heb je nog steeds de pure chocolade smaak, maar is de structuur heel zacht en romig. Perfect. Kies trouwens een chocolade die je ook lekker vindt om los te eten, het is de belangrijkste smaakmaker. Zelf ben ik een groot fan van de pure chocolade van Tony Chocolonely.
Makkelijk
Dit recept bevat maar 5 ingrediënten en 1 daarvan is zout. Dat geeft wel aan hoe makkelijk het is om te maken. Het heeft alleen wat tijd nodig om op te stijven, dus houd daar rekening mee. Hoe langer je dit in de koelkast staat, hoe steviger het wordt. Vanaf een uurtje of 2 in de koelkast kun je dit eten.
Chocolade pots de crème
Benodigdheden
- 4 bakjes of glazen
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 50 gram kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 120 gram pure chocolade, fijngehakt
- snufje zout
Instructies
- Verhit de slagroom met de suiker, de vanille en een snufje zout in een steelpan tot het net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe.
- Laat 2 minuten staan en roer dan door totdat je een gladde saus hebt.
- Verdeel over 4 bakjes of glazen en zet in de koelkast, minimaal 2 uur.
- Serveer met een toef slagroom en eventueel wat geschaafde chocolade. Je kunt dit 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.