Pulled pork taco’s is een combinatie van een recept dat al op mijn website staat en een recept uit mijn kookboek Vers Deeg.
Pulled pork
Laten we beginnen met de vulling, het hele recept kun je namelijk hier vinden. Het is heerlijk op nachos, een salade of zoals hier in een taco.
Vers Deeg
Dan naar de tortilla’s. Wil je die eens vers maken, overweeg dan om Vers Deeg te kopen. Hier staan naast heel veel basisrecepten ook nog heerlijke vervolgrecepten in, voor de tortilla bijvoorbeeld fajita’s met garnalen, tostada met biefstuk en chimmichurri, loaded nacho’s en meer.
Garnering
Ik vind het lekker om de pork met iets te serveren dat wat bite heeft, anders overheerst de bbq saus zo. Hier vul ik de taco’s met jalapeno en koriander (en natuurlijk veel kaas).
pulled pork taco’s
pulled pork taco's
Porties: 4
Ingrediënten
- 4 tortillas
- pulled pork, hoeveelheid naar smaak
- 60 gram geraspte cheddar
- 60 gram geraspte mozzarella (low moisture)
- 1 jalapeno, in dunne ringen gesneden
- handje koriander
- creme fraiche naar smaak
- zonnebloemolie
Instructies
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en leg de tortilla in de pan. Verdeel 15 gram mozzarella en 15 gram cheddar over de tortilla. Verdeel pullen pork, wat japaleno en koriander over 1 helft van de tortilla en vouw dubbel. Duw met een spatel de tortilla dicht. Keer om en bak ook de andere kant tot krokant en de kaas is gesmolten.
- Herhaal met de rest. Serveer met creme friache.