Ben je op zoek naar een heerlijk en simpel nagerecht dat je makkelijk vantevoren kunt maken en nog even snel kan opdienen voor het uitserveren? Kijk dan niet verder!
Panna cotta
Panna cotta is niets meer dan gekookte room met vanille en gelatine om het stevig te maken.
Karamel
De karamel maak je heel makkelijk zelf, het recept daarvoor staat hier! Maak lekker veel zodat je het later nog kunt gebruiken. Je kunt het een weekje afgesloten in de koelkast bewaren.
Ramekins
Ik heb mijn gekookte room in ramekins van ongeveer 10cm breed gegoten en ’s nachts laten afkoelen. Wanneer je het dessert wil opdienen kun je de ramekins in heet water houden, dan smelt de room een beetje en laat je panna cotta los.
Panna cotta met karamel
Panna cotta met karamel
Porties: 2
Benodigdheden
- 2 ramekins
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 25 gram kristalsuiker
- 1 vanilleboon
- 2 blaadjes gelatine
Instructies
- Week de gelatine in koud water en laat 10 minuten staan.
- Zet intussen de slagroom met de suiker op. Schraap de vanille uit de vanilleboon en voeg aan de slagroom toe. Voeg de vanilleboon ook toe.
- Breng dit mengsel aan de kook. Zodra het begint te koken zet het vuur uit. Haal de vanilleboon eruit.
- Voeg de gelatine toe en roer door tot opgelost en gemengd.
- Verdeel dit mengsel over 2 ramekins en laat minimaal 4 uur maar het liefst de hele nacht opstijven in de koelkast.
- Dip de ramekins (met alleen de onder- en zijkant uiteraard) in heet water totdat de panna cotta loslaat.
- Keer om op een dessertbordje en dien de panna cotta op met karamel.
jnkl, zegt:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kkj