Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Panna cotta met karamel
Panna cotta met karamel
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
4
uur
uur
10
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
panna cotta
Servings:
2
Equipment
2 ramekins
Ingredients
250
ml
slagroom
25
gram
kristalsuiker
1
vanilleboon
2
blaadjes
gelatine
Instructions
Week de gelatine in koud water en laat 10 minuten staan.
Zet intussen de slagroom met de suiker op. Schraap de vanille uit de vanilleboon en voeg aan de slagroom toe. Voeg de vanilleboon ook toe.
Breng dit mengsel aan de kook. Zodra het begint te koken zet het vuur uit. Haal de vanilleboon eruit.
Voeg de gelatine toe en roer door tot opgelost en gemengd.
Verdeel dit mengsel over 2 ramekins en laat minimaal 4 uur maar het liefst de hele nacht opstijven in de koelkast.
Dip de ramekins (met alleen de onder- en zijkant uiteraard) in heet water totdat de panna cotta loslaat.
Keer om op een dessertbordje en dien de panna cotta op met karamel.