Quesadilla is altijd lekker (zoals deze green goddess quesadilla), maar ik heb een tijdje terug buffalo chicken wings gemaakt en besloot dat dat, in een pulled variant, ook heel lekker moest zijn in een quesadilla. En ik had gelijk!
Buffalo chicken
Deze marinade/saus is een beetje pittig en heeft een hele rijke smaak. Grappig want het is zo makkelijk om te maken! Je kunt het dus gebruiken zoals hier, maar je kunt ook chickenwings bakken en daarna coaten met deze saus. Alles is mogelijk.
Pulled chicken
Ik heb een hele goede gietijzeren pan die absoluut geen stoom laat ontsnappen. Ik kan dus een klein beetje water gebruiken en hier de kip in gaarstomen. Heb je een lichtere stoofpan dan moet je wel even opletten dat het water niet verdampt of eventueel bijvullen.
Quesadilla met buffalo pulled chicken
Quesadilla met buffalo pulled chicken
Porties: 2
Ingrediënten
Voor de quesadilla
- 2 kipfilets
- 4 medium tortilla's
- 80 gram geraspte belegen kaas
- 1/2 jalapeno, in ringen gesneden (optioneel)
- handje verse koriander, fijngesneden (optioneel)
- creme fraiche om mee te serveren
- klontje boter
- peper en zout
Voor de buffalo marinade
- 100 ml sriracha
- 50 gram boter
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl worcestersaus
Instructies
- Maak de buffalo saus door de sriracha op laag vuur te zetten met boter, knoflookpoeder en de worcester. Roer af en toe door totdat de boter gesmolten is en zet apart.
- Breng de kip op smaak met peper en zout en smeer in met wat marinade. Bak in wat boter aan in een gietijzeren of stoofpan tot bruin. Voeg 100 ml water toe en laat met deksel op de pan garen totdat je de kip makkelijk uit elkaar kunt trekken, dit duurt gemiddeld een uurtje. Let op dat de kip niet droog kookt in de tussentijd.
- Trek de kip uit elkaar. Indien de kip nog nat is, laat dat zonder deksel even droog koken. Blijf hierbij, dit kan snel gaan opeens. Voeg vervolgens naar smaak de buffalo saus toe en meng.
- Verhit een droge koekenpan en leg de eerste tortilla erin, verdeel 20 gram geraspte kaas hierover en laat op laag vuur met deksel op de pan de kaas smelten. Haal uit de pan en voeg de 2e tortilla toe. Verdeel weer 20 gram geraspte kaas en nu ook de pullen chicken over de tortilla (en indien gewenst wat jalapeno en koriander). Leg de andere tortilla met de kaaskant naar beneden er bovenop en bak totdat de kaas goed is gesmolten. Duw de tortilla's licht op elkaar zodat de kaas alles goed aan elkaar laat plakken.
- Herhaal dit met de andere tortillas. Snij de quesadillas in punten en serveer met creme fraiche.