I love spaghetti. Het is mijn favoriete pastavorm. I know, het smaakt allemaal hetzelfde, maar qua structuur ben ik er gewoon dol op!
Spaghetti
Lievelings is deze met garnalen bisque of wat dacht je van een gouden oude met gehaktballen?
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe combinaties en deze spaghetti met krokante kip is heerlijk! De combinatie van romig en krokant werkt erg goed. Wil je graag nog wat extra groenten toevoegen, dan kan ik gebakken champignons aanraden.
Krokante kip
Dit is een standaard krokante kip, namelijk kipfilet platgeslagen en eerst door bloem gehaald, dan opgeklopt ei en dan panko. Panko is grover dan paneermeel en gebruik ik eigenlijk altijd. Het zorgt voor een lekkere grove korst.
Romige spaghetti met krokante kip
Romige spaghetti met krokante kip
Porties: 2
Ingrediënten
Voor de kip
- 2 kipfilets
- bordje bloem
- 1 ei, losgeklopt op een bord
- bordje panko
- peper en zout
- scheutje zonnebloemolie
Voor de spaghetti
- 150 gram spaghetti
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml kook of slagroom
- 75 gram parmezaanse kaas
- handje verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
- Sla intussen de kipfilet plat met een vleeshamer of iets anders zwaars (tip, leg er eerst wat huishoudfolie op). Breng op smaak met peper en zout en haal door bloem, ei en dan panko. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip tot gaar en krokant, zo'n 10 minuten.
- Haal de kip uit de pan, veeg/spoel schoon en verhit een klontje boter in de pan. Voeg de knoflook toe en laat dit even garen. Voeg de room en parmezaanse kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten.
- Voeg dan de spaghetti toe en meng. Is het iets te droog? Voeg dan wat kookvocht toe. Te nat? Laat dan nog op het vuur inkoken.
- Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en meng. Dien op met de kip en eventueel wat extra parmezaanse kaas.