Met al de groenten die op deze pizza gaat kun je het bijna een salade noemen! Dit recept is heel erg gebaseerd op het recept van Olives + Thyme, maar dan een beetje aangepast! Zij gebruikt bijvoorbeeld citroenschijfjes op haar pizzabodem, dat doe ik niet. Ook voeg ik extra spinazie toe.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op een kazige pizza, maar deze pizza voelt lekker licht en fris en is heerlijk voor wanneer je een wat beter verteerdbare maaltijd wil. Ondanks alle groenten is hij nog wel rijk van smaak en lekker romig door de burrata!
Artisjok
Ben je ook niet dol op artisjok? Ik vind het een heerlijke groente alleen teveel gedoe om vers klaar te maken voor een snelle pizza. Daarom heb ik nu uit blik gebruikt.
Pesto
Hier heb ik ook kant en klare pesto gebruikt omdat ik snel wilde eten, maar heb je tijd? Dan adviseer ik om zelf pesto te maken. Ik heb hier een recept staan!
Burrata
Burrata is een mozzarella maar dan gevuld met room en is heerlijk voor op pizza’s en in salades. Het is tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt te koop!
Pizza met artisjok en burrata
Ingrediënten
- 1 pizzabodem naar keuze
- 1 el pesto
- 1 tl za'atar
- handje verse spinazie
- 1/2 blik artisjok (a 140 gram)
- handje rucola
- 1 bol burrata
- 1 tl chili vlokken
- 1 el citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Smeer de pizzabodem in met pesto en verdeel de za'atar eroverheen. Verdeel daarna de spinazie en artisjok over de bodem en bak in 10 minuten af of tot gaar.
- Haal de pizza uit de oven, verdeel de rucola en de burrata over de pizza.
- Breng het geheel op smaak met chilivlokken en citroensap. Dien direct op.