Ik ben dol op shakshuka, ik heb het liefst die met tomaat, maar Bart eet nu koolhydraatarm en wil liever geen tomaat vanwege het hoge suikergehalte.
Spruiten
Dit is natuurlijk eigenlijk helemaal geen shakshuka, maar ik wist even niet hoe ik het anders moest noemen en het deed me qua uitstraling wel aan shakshuka denken.
Dit gerecht is ideaal voor wanneer je streng koolhydraatarm eet, het is makkelijk en ook relatief snel klaar zonder dat je er al te veel mee moet doen!
Spruiten shakshuka
Spruiten shakshuka
Porties: 2
Ingrediënten
- 250 gram spruiten, schoongemaakt
- 4 eieren
- 4 el parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- scheutje olijfolie
- peper en zout, chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de grote spruiten, breng op smaak met peper en zout, voeg de knoflook toe en besprenkel wat olie erover. Bak de spruiten 20 minuten in de oven.
- Haal de spruiten uit de oven, maak 4 kuiltjes en doe hier voorzichtig de eieren hierin, verdeel de parmezaanse kaas over de spruiten en bak nog eens 10 minuten af.
- Breng de eieren als laatste nog even op smaak met peper en zout en chilivlokken.