Soepjes, soms heb ik er totaal geen behoefte aan en soms kan ik er geen genoeg van krijgen. Het is zo afhankelijk van mijn bui. Wanneer ik wel soep eet vind ik vooral de gepureerde soep het lekkerst, met uiensoep als grote uitzondering. Ik maak vooral vaak een pompoensoep, maar dat komt omdat Bart dat heel lekker vindt.
Courgette en broccoli
Je kan uiteraard soep maken met welke groenten dan ook, maar dit vond ik een hele geslaagde combi. En het is zo makkelijk! Je bakt de groenten kort aan met wat knoflook, laat het gaar koken in de bouillon, staafmixer erop en je hebt een soep!
Warmgerookte zalm
Je zou deze soep vegetarisch of zelfs vegan kunnen maken door de warmgerookte zalm weg te laten of te vervangen. Voor vegan vervang je de creme fraiche door kokosroom.
Courgette broccoli soep
Courgette broccoli soep met warmgerookte zalm en creme fraiche
Porties: 2
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 broccoli, in roosjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- scheutje olijfolie
- 1 groente bouillonblokje
- 500 ml water
- peper en zout
- 100 gram warmgerookte zalm
- 2 el creme fraiche
- optioneel: Snuf cayennepeper
Instructies
- Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit hier de knoflook in aan. Voeg de courgette en broccoli toe en bak even mee.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Wanneer de groenten gaar zijn, pureer de soep dan met een staafmixer.
- Breng als laatste op smaak met peper en zout en eventueel een snuf cayennepeper.
- Verdeel de soep over 2 kommen, dien op met een eetlepel creme frache en de warmgerookte zalm.