Pancakes zijn natuurlijk weer anders dan de gewone pannenkoeken die wij hier kennen. Veel worden ze zoet gegeten al komt het ook voor dat je naast siroop wat bacon erbij krijgt. Het belangrijkste is dat ze kleiner maar dikker zijn en dat je een enorme stapel krijgt.
American pancakes met boter en maple syrup
Ik kwam bij de AH maple syrup tegen en ondanks dat ik het een beetje prijzig vond heb ik het toch gekocht. Ik heb er geen spijt van gekregen want de smaak is op zichzelf al heerlijk en past hier perfect bij. Dat klontje boter doet ook heel veel. Vet en suiker zijn natuurlijk grote smaakmakers.
Karnemelk
Omdat karnemelk wat dikker is en lichtzuur zorgen ze voor dikke, maar fluffy pancakes met een heerlijke smaak. Ik maak ook wel eens pancakes met creme fraiche en die zijn fantastisch lekker, maar dit is dan net iets minder heftig en nog steeds fantastisch lekker.
Aardbeien en chocoladesaus
Je kunt ook varieren met de toppings. Aardbeien, slagroom en chocoladesaus is ook een dikke aanrader!
Citroen en maanzaad
Naast dat je kunt variëren met de toppings kun je ook nog variëren met het beslag. Hier heb ik een eetlepel maanzaad en een eetlepel citroenrasp door het beslag gedaan. Heerlijk! Serveer met honing en je kunt er weer tegenaan!
American pancakes met boter en maple syrup
Ingrediënten
- 140 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- snuf zout
- 1 tl vanille essence
- 200 ml karnemelk
- boter en maple syrup
Instructies
- Meng het bloem met de bakpoeder, het zout, ei, de vanille essence en roer langzaam de karnemelk erdoorheen. Je wil een dik maar wel vloeibaar beslag.
- Verhit een koekenpan (geen boter nodig) op laag tot halfhoog vuur en gebruik ongeveer een juslepel beslag per pancake. Draai de pan een beetje rond om een mooie ronde pancake te krijgen en zat terug op het vuur. Wanneer er gaten in de bovenkant komen is je pancake klaar om om te draaien.
- Herhaal tot je beslag op is en serveer de pancakes met een klontje boter en wat (veel) maple syrup.