Porties: 2
Actieve kooktijd: 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Ik hou van zalm, ik hou van spaghetti en ik hou van geitenkaas. Combineer deze 3 dingen en je hebt dit gerecht!
Geitenkaas
Toen wij in Wales waren zag ik een keer een geitenkaaas spaghetti op het menu staan en ik kon dat niet niet bestellen! Een romige saus, fluffy spaghetti…absoluut geweldig! Toch zou ik mezelf niet zijn als ik niet het een en ander aan het recept (ik heb trouwens geen idee wat hun recept was, dat staat er helaas nooit bij op een menukaart, haha) zou veranderen.
In wales was het een vegetarisch voorgerecht en zat er een basilicum olijfolie nog overheen. Hier heb ik knoflook, chilipeper en spinazie toegevoegd en natuurlijk gebakken zalm! Ik vind zalm en geitenkaas heerlijk samen, dus zalm kon wat mij betreft echt niet ontbreken.
Zalm
Nu hou ik ervan als mijn zalm nog rauw is van binnen, voor Bart heb ik ‘m dan weer langer dorgebakken..hij is niet zo van het rauwe. Hoe je je zalm bakt kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je kan goed aan de zijkanten zien hoe ver hij doorgegaard is.
Belangrijk met vis is de kwaliteit. Deze zalm kwam uit mijn Freshly Fish box en ik ben onder de indruk van de kwaliteit van hun visjes. Het concept is ook erg leuk, je kan maandelijks een box bestellen en dan krijg je 6 of 8 soorten vis, gemarineerd of naturel, van restaurantkwaliteit. De vis is ook nog eens duurzaam gevangen, vind ik belangrijk! Ben je geinteresseerd? Neem vooral een kijkje op hun site www.freshlyfish.nl. Wil jij nou ook zo’n box bestellen, gebruik dan de code fishfromclaudnine voor 10% korting! Korting zeggen we nooit nee tegen, toch 🙂
Zalm is een heerlijke vis waar je lekker mee kan varieren, denk bijvoorbeeld aan deze gegrilde zalm in een romige spinaziesaus
Snel en makkelijk recept
Verder is dit recept super makkelijk en snel. Terwijl de pasta kookt kan jij de spinazie roerbakken, de knoflook en chili fruiten. In een andere pan bak je ondertussen de zalm. De zachte geitenkaas voeg je toe aan de spinazie/knoflook/chili vlak voordat de spaghetti klaar is, daarna alles mengen en dat is alles.
Pasta geitenkaas met zalm
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 125 gram zachte geitenkaas
- 2 handen verse spinazie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 2 zalmmoten
- olie
- peper en zout
- eventueel wat kookvocht van de spaghetti
Instructies
- Kook de spaghetti gaar zoals op de verpakking staat in een pan met zout water. Het water moet als zeewater smaken, zo zout moet het zijn.
- Verhit een beetje olie en fruit hier de knoflook en chili in. Voeg dan de spinazie toe en bak dit totdat de spinazie geslonken is.
- Breng de zalm op smaak met peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak op medium vuur de zalmmoten tot de gewenste gaarheid bereikt is.
- Voeg de zachte geitenkaas aan de spinazie toe en roer door totdat het gesmolten is. Zet dan het vuur uit en voeg de gare spaghetti toe en meng het geheel. Als je saus te dik is, voeg dan wat kookvocht toe. Een romige kaassaus heeft snel de neiging om droog te worden en in te trekken, dus probeer alles snel te mengen.
- Breng de spaghetti op smaak met peper en zout. Dien op met de zalm.
Anneleen zegt:
Dit is echt een handig recept om achter de hand te hebben, super simpel en heel lekker
foodfromclaudnine zegt:
Wat leuk om te horen! En wat fijn dat het lekker was